Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Goldman Sachs merkt stijgende vraag naar cryptocurrency

Goldman Sachs merkt stijgende vraag naar cryptocurrency

Goldman Sachs merkt stijgende vraag naar cryptocurrency

zondag 14 maart 2021

Goldman Sachs meldt dat ze bij hun klanten een sterk stijgende vraag zien naar bitcoin. Ze voorspellen een explosie in het gebruik van cryptovaluta.

COO John Waldron zei eerder deze week dat de bank onderzoekt hoe ze tegemoet kunnen komen aan de stijgende vraag. Ze zijn aan het praten met regulatoren wereldwijd om na te gaan hoe de bank gereguleerd moet worden voor de handel in cryptomunten. Zo is de Amerikaanse beurswaakhond SEC momenteel regulering aan het uitwerken voor brokers die voor klanten cryptowallets willen aanbieden. In feite komt dit neer op het bewaren van cryptocurrency voor klanten en komen de banken dan in de rol van 'custodian'.

Goldman Sachs onderzoekt ook de mogelijkheid om een bitcoin ETF te lanceren. Eerder deze maand werd de cryptocurrency trading desk ook weer opgestart, zodat klanten in bitcoin futures kunnen handelen. Goldman Sachs begon met de dienst in 2018, net op het moment wanneer de bitcoin aan een zware terugval begon na de rally van eind 2017. De interesse van klanten verdween hierdoor, maar sinds enkele weken neemt de vraag weer sterk toe.

Waldron zei tenslotte dat de COVID-19 pandemie voor een sterke groei in e-commerce heeft gezorgd. Mensen zitten de hele tijd thuis en bestellen veel bij online webshops. Bij Goldman Sachs geloven ze dat deze trend zich zal verder zetten, wat ook voor een explosie in de vraag naar cryptocurrency zal zorgen.

Zelf cryptomunten kopen?

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu