Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > JP Morgan lanceert bitcoin mandje

JP Morgan lanceert bitcoin mandje

JP Morgan lanceert bitcoin mandje

woensdag 10 maart 2021

JP Morgan lanceert een mandje dat de kopers blootstelling moet geven aan de bitcoin. Het zal bestaan uit bedrijven zoals MicroStrategy, die zwaar in bitcoin beleggen.

Uit een filing bij de beurswaakhond SEC blijkt dat JP Morgan werkt aan een eigen product om klanten blootstelling te geven aan bitcoin, zonder dat ze zelf bitcoins kopen. De bank doet dit door een mandje samen te stellen van bedrijven die blootgesteld zijn aan bitcoin of meesurfen met de cryptocurrency markt.

Het mandje zal voor 20% bestaan uit MicroStrategy, dat een groot deel van zijn cash in bitcoin geparkeerd heeft. Op de tweede plaats vinden we betalingsapp Square, die ook al langer actief is in de bitcoin markt. Hierin zal JP Morgan 18% beleggen. 

Riot Blockchain wordt voor 15% opgenomen, net zoals Paypal en Nvidia. Riot Blockchain is actief als mijner, Paypal heeft als betalingsverwerker de bitcoin recent omarmd en de chips van Nvidia worden gebruikt in de apparatuur om bitcoins te mijnen. Nog andere deelnames zijn Advanced Micro Devices, Taiwan Semiconductor Company, Intercontinental Exchange, CME Group, Overstock.com en Silvergate Capital.

Het nieuws onderstreept opnieuw dat JP Morgan zijn mening over bitcoin fors heeft bijgesteld. In 2017 verklaarde topman Jamie Dimon nog dat bitcoin oplichting is en dat hij iedereen zou ontslaan die handelt in cryptomunten. 

Wie het mandje van JP Morgan koopt, zal uiteraard een fee moeten betalen aan de bank. Die kan je bekijken als een kost om het risico enigzins te beperken. Zelf bitcoins aankopen zal voor hogere rendementen zorgen, maar bij een nieuwe eventuele forse daling zal het verlies ook veel groter zijn. Wie toch zelf bitcoins wil aankopen kan terecht bij partijen als Bitvavo of Litebit, die beiden geregistreerd zijn bij de DNB.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu