Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Boskalis heeft goed gevuld orderboekje

Boskalis heeft goed gevuld orderboekje

Boskalis heeft goed gevuld orderboekje

maandag 08 maart 2021

Baggeraar Boskalis kan uitkijken naar nieuwe projecten van maar liefst 5,3 miljard euro. Het bedrijf haalde de grootste opdracht ooit binnen.

Boskalis presenteerde vorige week de jaarcijfers. Door de coronacrisis daalde de omzet met 4,5% naar 2,5 miljard euro. De EBITDA kwam uit op 404 miljoen euro. Het dividend over 2020 wordt stabiel gehouden op 0,50 euro.

De vooruitzichten voor de toekomst zijn sterk. Boskalis haalde enkele weken geleden nog een groot project binnen in de Filipijnen. Daar wacht een grote klus voor de luchthaven van de hoofdstad. Alleen dit project zou voor Boskalis al 1,5 miljard euro moeten opbrengen, wat het grootste order ooit is voor de baggeraar.

Boskalis stipt wel aan dat 2021 ook voor een groot deel zal bepaald worden door de evolutie van de COVID-19 pandemie. Het is dus uitkijken of enkele grote projecten zoals verwacht kunnen opgestart worden. Boskalis doet daarom momenteel nog geen uitspraken over de verwachte resultaten van het boekjaar 2021.

De analisten zijn positief over het aandeel Boskalis. ING Equity Research geeft een koopadvies en een koersdoel van €31,50. KBC Securities hanteert een koersdoel van €28. Door de enthousiaste reactie van de beleggers op het dikke orderboekje noteert Boskalis al haast op dit koersdoel.

Koers en grafiek CFD op Boskalis Westminster N.V.

Boskalis Westminster N.V. CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu