Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggers in olie blijven optimistisch

Beleggers in olie blijven optimistisch

Beleggers in olie blijven optimistisch

woensdag 17 februari 2021

De olieprijs boven de 60 dollar wijst erop dat de vraag aan het herstellen is, terwijl de productie beperkt blijft.

De olieprijs noteert weer aan recordkoersen en dat heeft te maken met de vraag die weer herstelt en optimisme over de uitrol van de COVID-19 vaccinaties. Tegelijk zorgen de productiebeperkingen van de OPEC+ landen ervoor dat het aanbod relatief beperkt blijft. Volgens de Russische minister Alexander Novak is de oliemarkt nu in evenwicht en zal de olie in 2021 tussen grofweg 45 en 60 dollar per vat verhandeld worden.

Er zijn ook heel wat analisten die niet meteen op verdere stijgingen rekenen. De wereldeconomie zal stilaan verder herstellen na de lockdowns en er zal opnieuw meer gereisd worden, waardoor de vraag naar olie verder zal toenemen. Deze analisten wijzen er op dat er nog veel reserves zijn, terwijl bij een stijgende vraag ook de productie weer zal opgekrikt worden. Hierdoor verwachten zij dat het aanbod aan de vraag zal kunnen voldoen.

Een ander geluid horen we bij zowel JPMorgan Chase als Goldman Sachs. Zij verwachten fors hogere koersen en spreken zelfs van een olieprijs die meer dan 100 dollar per vat kan bedragen. Als COVID-19 onder controle geraakt voorspellen deze banken een nieuwe 'supercylus' in olie. Ze wijzen op fiscale stimulus om mensen aan te zetten om meer te consumeren, terwijl er door de coronacrisis amper werd geïnvesteerd in nieuwe productiemogelijkheden. Op die manier kan het evenwicht tussen vraag en aanbod snel zoek zijn, stellen ze.

Op korte termijn zal het zo'n vaart nog wel niet lopen. De vrijwillige productiebeperking van Saudi Arabië, waarbij er per dag 1 miljoen vaten minder worden opgepompt, eindigt volgende maand. Er wordt verwacht dat het land vanaf april de productie weer stapsgewijs zal verhogen.

Voor de technische analyse zoomen we deze keer helemaal uit naar de maandgrafiek. Hier zien we een groot en breed dalend trendkanaal. De olieprijs kan nog verder stijgen richting de weerstanden rond $68 en $87, waar ook de dalende trendlijn uitkomt.

Beleggers in olie blijven optimistisch

Grafiek: Tradingview

We zijn echter al weken aan het stijgen zonder noemenswaardige correctie. Een terugval op korte termijn hoeft dan ook niet te verbazen. In dat geval zien we opvangnetten rond 58,5 dollar, 53 dollar en 45 dollar.

Speculeren op de olieprijs is mogelijk via CFD's. Vergelijk CFD brokers.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu