Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > E-commerce houdt Levi Strauss overeind

E-commerce houdt Levi Strauss overeind

E-commerce houdt Levi Strauss overeind

zaterdag 13 februari 2021

Het bekende jeansmerk Levi Strauss & Co. krijgt klappen door de lockdowns en de gesloten winkels. De sterk groeiende online verkopen zorgen er evenwel voor dat de terugval vrij beperkt blijft.

Merken die zich alleen maar focussen op verkoop via fysieke winkels worden geconfronteerd met een omzet die keldert. Niets van dat bij Levi Strauss & Co. In het vierde kwartaal daalde de omzet jaar op jaar met zo'n 12%, vooral door winkels die gesloten bleven. Gelukkig zorgde de eigen website en de online verkoop via partners voor een record. Tegenover dezelfde periode vorig jaar zag het bedrijf een groei van 38%, waardoor het totale omzetverlies relatief beperkt blijft.

Verder sleutelt het bedrijf aan de kleinere 'NextGen' winkels die al mooie resultaten kunnen voorleggen. Ondermeer de pasruimtes vallen goed in de smaak en daar werd ook veel aandacht aan besteed. Levi Strauss weet namelijk dat de klant in de pasruimte beslist om al of niet te kopen.

Het management voorspelt zelf dat ze na de COVID crisis een hogere marge en dus meer winst zullen kunnen realiseren. In het komende decennium zal ook meer ingezet worden op andere producten naast jeans, zoals t-shirts, truien en schoenen.

Het aandeel noteert goedkoper dan andere bedrijven uit de kledingsector. Morgan Stanley hanteert dan ook een koopadvies voor het aandeel Levi Strauss en geeft een koersdoel van $25, zo'n 18% boven de huidige koers van 21 dollar. Guggenheim geeft een koersdoel van $24 en J.P. Morgan is wat pessimistischer met een koersdoel van 21 dollar.

Koers en grafiek CFD op Levi Strauss & Co.

Levi Strauss & Co. CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu