Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Libra probeert besmet verleden van zich af te schudden

Libra probeert besmet verleden van zich af te schudden

Libra probeert besmet verleden van zich af te schudden

vrijdag 04 december 2020

Libra, de cryptomunt van Facebook, probeert met een rebranding naar Diem een nieuwe start te nemen.

Vorig jaar raakte bekend dat Facebook werkte aan de cryptomunt Libra, wat een stablecoin moest worden gekoppeld aan een mandje internationale munten. Facebook die met een eigen munt en betalingssysteem op de proppen komt zou de hele financiële wereld op zijn kop kunnen zetten. Er kwam dan ook snel reactie vanuit de regelgevers die de lancering probeerden tegen te houden. Zij vreesden dat de poging om een nieuwe wereldmunt te lanceren de financiële stabiliteit van het systeem zou kunnen ondermijnen. Door heel de heisa trokken belangrijke partners als Visa en Mastercard zich terug uit het project.

Achter de schermen bleef Facebook echter werken aan een afgeslankte versie van de Libra die wel kon voldoen aan de eisen van de toezichthouders. Deze is ondertussen bijna klaar voor lancering. Om te breken met het verleden wordt de naam van de Libra Association gewijzigd in Diem Association en de munt zal als de Diem Dollar door het leven gaan. Facebook zou de transacties mogelijk maken via de cryptowallet Calibra, ook deze wijzigt van naam en zal voortaan de Novi Wallet genoemd worden. Via Novi zal je makkelijk geld kunnen overmaken op WhatsApp en Facebook Messenger.

De lancering is ondertussen voorzien voor begin 2021 en de Diem zal alleen aan de Amerikaanse dollar gekoppeld worden. Belangrijke bedrijven als Spotify, Coinbase, Uber en Lyft maken deel uit van de Diem Association, die gevestigd is in Zwitserland. Zodra de autoriteiten hun goedkeuring geven, kan het project echt van start gaan. Ergens in de toekomst zal er ook een stablecoin gelanceerd worden die gekoppeld is aan de euro.

De introductie van de Diem zou de cryptocurrency markt nog meer onder de aandacht kunnen brengen, op het moment dat de bitcoin weer rond zijn all time highs beweegt. Als veel mensen de Diem beginnen te gebruiken, zou ook de adoptie van bitcoin kunnen toenemen. Om deze reden zijn er heel wat beleggers die regelmatig opnieuw bitcoins kopen.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu