Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Energiebedrijf Enbridge blijft hoog dividend betalen

Energiebedrijf Enbridge blijft hoog dividend betalen

Energiebedrijf Enbridge blijft hoog dividend betalen

woensdag 02 december 2020

Door de coronacrisis halveerde het aandeel Enbridge, maar de kwartaaldividenden werden netjes uitbetaald. Het dividendrendement bedraagt momenteel haast 8%.

Enbridge is bekend als uitbater van olie-en gaspijpleidingen en de koers van dit aandeel kwam stevig onder druk door de coronacrisis en de crash van de olieprijs. Ondanks deze moeilijke omstandigheden boekte het bedrijf in het derde kwartaal toch een winst van 990 miljoen dollar, zelfs meer dan de 949 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Enbridge heeft zich ook al gepositioneerd om te profiteren van de shift naar hernieuwbare energie. De eerste investering in een windmolenpark dateert al van 2002 en ondertussen bezit het bedrijf zo'n 22 parken. Ze bezitten ook zonneparken en een faciliteit waar geothermische energie in elektriciteit wordt omgezet. Omdat ze zelf elektriciteit opwekken zijn ze ook actief geworden in hoogspanningslijnen.

Enbridge heeft de afgelopen 24 jaren het dividend steeds opgetrokken en blijft dan ook een favoriet voor de dividendjagers. Vier keren per jaar wordt een dividend uitgekeerd en dat schommelde dit jaar telkens rond de 60 dollarcent. Het dividendrendement komt daarmee uit op zo'n 7,75% wat het aandeel erg aantrekkelijk maakt.

Ook de analisten blijven koopadviezen geven. Stifel Nicolaus geeft het aandeel een koersdoel van zo'n $45, ruim 45% boven de huidige koers die net boven 31 dollar schommelt. Wells Fargo is het minst bullish maar kleeft nog steeds een koersdoel op Enbridge van $35,53.

Koers en grafiek CFD op Enbridge

Enbridge CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu