Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin op weg naar nieuwe All Time High?

Bitcoin op weg naar nieuwe All Time High?

Bitcoin op weg naar nieuwe All Time High?

vrijdag 06 november 2020

Bitcoin begeeft zich boven de 15.500 dollar en het hoogtepunt van 2017 komt zo weer in zicht...

De Bitcoin mania in 2017 eindigde in december nabij de 20.000 dollar, waarna de crypto winter begon. Bitcoin daalde tot zo'n 3.250 dollar maar begon vanaf begin 2019 weer te herstellen. Op nauwelijks enkele maanden tijd stond de koers weer boven de 10.000 dollar. In navolging van de coronacrisis volgde voor Bitcoin ook een nieuwe correctie richting de 5.000 dollar, maar daarna ging het fors hoger. Ondertussen werden de highs van 2019 overwonnen en ligt het hoogtepunt van 2017 binnen handbereik. 

Tegenover de mania van 2017 is er uiteraard heel wat veranderd. Bitcoin wordt steeds meer aanvaard als het digitale goud. Door het massaal drukken van geld vluchten nu ook grote bedrijven naar Bitcoin. Ze zetten hun cashreserves om in Bitcoin omdat ze vrezen voor een hoge inflatie. Zelfs voormalige skeptici zoals JP Morgan keren nu hun kar. Daarnaast krijgen meer en meer mensen toegang tot de cryptocurrency markt. De betaalgigant Paypal lanceerde zopas zijn crypto diensten en zal op die manier meer dan 340 miljoen mensen op een laagdrempelige manier toegang verschaffen tot cryptomunten.

In mei vond er ook een Bitcoin Halving plaats, waarbij het aantal gemijnde bitcoins per block gehalveerd werd van 12,5 naar 6,25. Zulk een halving event werd in het verleden steeds gevolgd door een explosieve stijging van de cryptomunt en mogelijk is deze rally nu echt ingezet.

Bekende Bitcoin fans geven weer nieuwe koersdoelen af en wanneer we boven de 20.000 dollar gaan zou het inderdaad snel kunnen gaan. Een koers van 50.000 dollar zou er dan ook snel kunnen staan. Op langere termijn zijn uiteraard nog hogere koersen mogelijk. De Winklevoss broers vinden zelfs een Bitcoin stijging naar een half miljoen dollar onvermijdelijk.

Zelf Bitcoins kopen?

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu