Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Tweede coronagolf zet olieprijs onder druk

Tweede coronagolf zet olieprijs onder druk

Tweede coronagolf zet olieprijs onder druk

maandag 02 november 2020

De heropflakkering van het coronavirus duwt de olieprijs weer duidelijk onder de 40 dollar per vat.

De olieprijs kreeg begin dit jaar een enorme opdoffer te verwerken, toen bleek dat de wereldwijde economie door het coronavirus overal tot stilstand kwam. Sinds begin mei begon de olieprijs weer flink te herstellen, maar dat herstel stokte rond de 45 dollar deze zomer. De afgelopen weken bleven we wat dobberen tussen grofweg $40 en $44, maar de nieuwe lockdowns duwen de koers nu opnieuw onder de 40 dollar.

Meer en meer landen leggen terug strenge maatregelen op om het coronavirus de baas te kunnen. In het geval van een strenge lockdown betekent dit dat mensen vooral thuis moeten blijven, waardoor er minder met de auto gereden wordt. Buitenlandse vliegreizen zijn al helemaal uit den boze en de vraag naar olie valt zo stevig terug.

Andere factoren die de prijs onder druk zetten zijn de hogere olievoorraden in de VS en mogelijk bijkomend aanbod uit Libiƫ. Dat land wil een nieuw en groot olieveld heropenen. Tenslotte is er bij de OPEC ook onenigheid over het verlengen van de productiebeperkingen. Andere overheden zoals Canada en Noorwegen heffen ondertussen de productiebeperkingen al weer op.

Kijken we naar de technische analyse, dan zien we op de onderstaande weekgrafiek toch vooral een dalende trend. In april werd er een nieuw dieptepunt gemaakt, wat een bevestiging is van die dalende trend. Er kwam een herstel tot iets boven de 45 dollar, maar in de geest van de dalende trend kan dit een nieuwe lagere top zijn. Merk ook op dat de MACD onder de nullijn beweegt, wat typisch is voor een dalende trend. Momenteel zien we de indicator zelfs neerwaarts keren nabij de nullijn.

Tweede coronagolf zet olieprijs onder druk

Grafiek: Trading View

Het is bijgevolg weer uitkijken of de olieprijs in vrije val gaat. Targets kunnen in eerste instantie $33, $29 en $27 zijn. Daarna komen $24 en $20 aan de beurt.

Bij een eventueel herstel tot boven de $43 begint het plaatje weer op te klaren en bij een doorbraak van $45 kunnen we echt weer hoger kijken. Momenteel is dat uiteraard niet het scenario dat onze voorkeur geniet.

Wie zelf wil handelen in olie, kan terecht bij een CFD broker.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu