Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > JP Morgan is bullish voor Bitcoin

JP Morgan is bullish voor Bitcoin

JP Morgan is bullish voor Bitcoin

dinsdag 27 oktober 2020

JP Morgan vond jarenlang dat Bitcoin een lege doos was, maar in een nieuw rapport geven analisten aan dat de waarde van de cryptomunt kan verdrievoudigen.

De analisten van de JP Morgan Global Markets Strategy group denken dat Bitcoin een alternatief voor goud zal worden voor de millennials. Als de huidige trend zich blijft verder zetten, dan kan de prijs van de Bitcoin verdubbelen of verdrievoudigen.

Het blijft een erg opmerkelijk rapport, wetende dat JP Morgan topman Jamie Dimon in 2017 nog zei dat Bitcoin oplichting is en dat hij iedereen zou ontslaan die de cryptomunt koopt.

De wijziging in het standpunt is vermoedelijk ook ingegeven door Paypal die Bitcoin omarmt en beursgenoteerde bedrijven als Microstrategy en Square die een deel van hun cash reserves in Bitcoin omzetten.

Het rapport onderstreept dat jongere generaties Bitcoin verkiezen boven goud als een alternatieve munt. Grayscale Investments trekt met zijn cryptocurrency fondsen vooral jongere beleggers aan en maakte bijvoorbeeld vorig jaar al reclame op tv met de slogan 'Drop gold'.

JP Morgan merkt tenslotte op dat Bitcoin naast een 'store of value' ook gebruikswaarde heeft. De koers van Bitcoin zal dus ook ondersteund worden als meer en meer verkopers cryptocurrency beginnen te aanvaarden als betaalmiddel.

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu