Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Winklevoss: 'Bitcoin stijging naar half miljoen dollar is onvermijdelijk'

Winklevoss: 'Bitcoin stijging naar half miljoen dollar is onvermijdelijk'

Winklevoss: 'Bitcoin stijging naar half miljoen dollar is onvermijdelijk'

zaterdag 24 oktober 2020

Volgens de Winklevoss broers is een stijging van de Bitcoin koers naar 500.000 dollar en hoger op termijn gewoon onvermijdelijk.

"De vraag die we ons stellen is niet of Bitcoin naar 500.000 dollar kan stijgen, maar wel hoe snel dat zal gebeuren", zei Tyler Winklevoss in een gisteren gepubliceerde podcast van What Bitcoin Did.

Op de website van Winklevoss Capital werd eind augustus al het artikel "The Case for $500K Bitcoin" gepubliceerd. Daarin voeren de broers aan dat de Amerikaanse dollar geen goede store of value meer is. Ze bespreken het massaal drukken van geld en de onhoudbare schuldenberg, die overheden onder controle proberen te houden door hun munten aan koopkracht te laten verliezen. Ze vinden dat Bitcoin als enige asset op lange termijn bescherming kan bieden tegen inflatie.

De Winklevoss broers bespreken ook olie en goud als een alternatieve store of value. Beiden zijn volgens hen niet langer geschikt. 

Het aanbod van olie kan blijven stijgen, doordat steeds betere technieken voorheen onbereikbare bronnen kunnen aanboren. Tegelijk kan de vraag stevig verminderen omdat de economie deels zal overschakelen op hernieuwbare energie. Daarnaast wijzen ze op het probleem van de opslag van overtollige olie, wat eerder dit jaar even voor een negatieve olieprijs zorgde.

Bij goud is het aanbod ook ongekend. De technologie om goud te mijnen evolueert ook en wat vandaag niet winstgevend is kan het in de toekomst wel worden. Zo is er veel goud in de zee beschikbaar, maar is het momenteel veel te duur om dit te ontginnen. Daarnaast zou in de toekomst ook goud uit de ruimte gehaald kunnen worden. De 'Space Gold Rush' is trouwens al gestart.

Gezien Bitcoin gemijnd wordt volgens vaste regels en er maar maximaal 21 miljoen Bitcoins kunnen bestaan, kan er zich nooit een aanbodschok voordoen zoals dat bij goud of olie wel kan. Het aanbod van Bitcoins kan zich niet aanpassen aan een hogere vraag, het enige wat kan gebeuren is dat de prijs flink stijgt.

Volgens de Winklevoss broers zal Bitcoin goud uiteindelijk gaan kannibaliseren. "Software is eating the world and gold is on the menu", klinkt het.

Dat beursgenoteerde bedrijven ondertussen al Bitcoin beginnen te kopen wijst er op dat Wall Street de waarde van de cryptocurrency begint te erkennen. "Voor Bitcoin is alles nog maar aan het beginnen", zegt Cameron Winklevoss. "Denk er maar aan wat met de koers zal gebeuren als meer en meer grote bedrijven beginnen te investeren in Bitcoin of als zelfs centrale banken Bitcoin opnemen als een reservemunt."

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu