Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Supportplatform Zendesk groeit dankzij coronacrisis

Supportplatform Zendesk groeit dankzij coronacrisis

Supportplatform Zendesk groeit dankzij coronacrisis

dinsdag 22 september 2020

Zendesk maakt software om de communicatie tussen bedrijven en klanten makkelijk te maken. Door de coronacrisis is dit nog belangrijker geworden.

Klanten kunnen contact opnemen met bedrijven via telefoon, email, online chatvensters of zelfs sociale media zoals Twitter of Facebook. Achter de schermen komt dit allemaal netjes terecht in een ondersteuningsoplossing van Zendesk, wat het makkelijk maakt om alle openstaande vragen op te volgen.

Zendesk bedient klanten in meer dan 150 landen en realiseerde vorig jaar een omzet van $816 miljoen. Door de coronacrisis en het stijgende belang van thuiswerk wordt een cloud oplossing zoals Zendesk aantrekkelijker voor heel wat bedrijven die nog met hun eigen oude systemen werken. Dat vertaalt zich ook in flink stijgende omzet. In het afgelopen kwartaal klom de omzet naar 246,66 miljoen dollar, tegenover 194,58 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Zendesk kon ook uitpakken met een winst van 14 dollarcent per aandeel, maar liefst 40% hoger dan de consensusverwachtingen.

Volgens analist Brent Bracelin van Piper Sandler is Zendesk ook een mogelijke overnameprooi. "Het bedrijf zou een mooie aanvulling zijn op de clouddiensten van grote namen als Microsoft, Adobe, ServiceNow of SAP", klinkt het.

Piper Sandler hanteert een koopadvies voor Zendesk en ziet de koers stijgen naar $123, zo'n 27% boven de huidige koers die rond $97 schommelt. De andere analisten zijn iets minder bullish: Oppenheimer geeft een koersdoel van $113 en RBC Capital vindt Zendesk $110 waard.

Koers en grafiek CFD op Zendesk

Zendesk CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu