Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ageas is een overnameprooi

Ageas is een overnameprooi

Ageas is een overnameprooi

vrijdag 18 september 2020 - door Redactie

De Belgische verzekeraar Ageas heeft zich in de kijker gewerkt als een potentiële overnameprooi.

Ageas is een Belgische verzekeraar die ontstond na het ontbinden van het Fortis imperium. Het bedrijf is actief in meerdere Europese landen en is ook aanwezig in 9 snelgroeiende Aziatische markten, zoals China, India en Maleisië. Recent investeerde Ageas nog 340 miljoen euro in China Taiping Insurance, een Chinese herverzekeraar.

Ageas heeft een solide business en is sterk winstgevend. In de eerste helft van dit jaar boekte Ageas een nettowinst van 791 miljoen euro. De aandelenbeleggers kregen al een interim dividend van 0,27 euro en krijgen dit jaar nog 2,38 euro uitgekeerd. Het nettodividendrendement komt uit boven de 5% en dat maakt het aandeel erg interessant voor waardebeleggers.

Begin deze maand gaf Ageas ook toe dat het een overnamebod kreeg van een groep Belgische investeerders. Het mysterieuze BE Group deed een voorwaardelijk bod, maar de raad van bestuur vond dat onrealistisch en weigerde het bod. BE Group zou een consortium van private-equitybedrijven zijn die op zoek zijn naar een mooi rendement. Door de coronacrisis noteert Ageas zo'n 30% onder de topkoersen van begin dit jaar, wat de verzekeraar natuurlijk aantrekkelijk maakt.

Ageas was lange tijd niet interessant omdat het bedrijf nog onzekerheid rond Fortis met zich meesleepte. Er werd een schikking met de oude Fortis aandeelhouders gesloten waardoor mogelijke schadeclaims van de baan zijn. In totaal wordt zo'n 1,3 miljard euro uitgekeerd aan meer dan 290.000 gedupeerden. Daarnaast zijn mogelijke overtredingen in het Fortis dossier recentelijk gerechtelijk verjaard, waardoor de hemel voor Ageas op dat front helemaal is opgeklaard.

Een nieuwe overnamepoging van BE Group is nog steeds mogelijk, maar ondertussen staat Ageas overal op de radar als potentiële overnameprooi. Ageas heeft geen echte referentieaandeelhouder, alleen de Chinese groepen Fosun en Ping An hebben beide ruim 5% van de aandelen in bezit. Daarnaast is het aandeelhouderschap erg versnipperd.

KBC handhaaft het koopadvies voor Ageas en geeft het aandeel een koersdoel mee van €48, zo'n 27% boven de huidige koers die rond de €38 schommelt. ING hanteert een koersdoel van €46 en JP Morgan ziet Ageas zelfs stijgen tot € 50,90.

Grafiek van AgeasGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu