Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Waardebeleggers enthousiast over Manulife Financial Corporation

Waardebeleggers enthousiast over Manulife Financial Corporation

Waardebeleggers enthousiast over Manulife Financial Corporation

donderdag 17 september 2020

Manulife Financial Corporation is een Canadese levensverzekeraar en financiële dienstverlener. Zoals de meeste financiële aandelen kwam Manulife onder druk te staan door de coronacrisis, waardoor het aandeel nog steeds goedkoop kan opgepikt worden.

Manulife verkoopt ondermeer levensverzekeringen en reisverzekeringen in de VS, terwijl het ook een aanbieder is van beleggingsfondsen en pensioenplannen. Het bedrijf is wereldwijd actief en richt zich ook op de sterk groeiende Aziatische markt. In totaal worden er zo'n 26 miljoen klanten bediend.

Het aandeel noteerde begin januari nog boven de 21 dollar, maar daalde door de coronacrisis naar een dieptepunt rond de 9 dollar in maart. Daarna begon Manulife aan het herstel, maar de koers schommelt momenteel rond de 15 dollar, nog steeds zo'n 30% onder de niveaus van januari.

Manulife Financial Corporation biedt een dividendrendement van zo'n 5,5%. Het aandeel is interessant voor wie op zoek is naar een mooie yield en regelmatige inkomsten. Aandelenbeleggers kregen vorig jaar in februari, mei, augustus en november telkens een dividend van $0,20 uitbetaald. Ook dit jaar zal dat het geval zijn.

Credit Suisse hanteert een koopadvies voor het aandeel en geeft een koersdoel van $17.42, zo'n 25% boven de huidige koers die rond de $14.60 schommelt. RBC Capital zet het koersdoel op $18.18 en Barclays houdt het op $16.67.

Koers en grafiek CFD op Manulife Financial Corporation

Manulife Financial Corporation CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu