Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Etsy profiteert van lockdowns

Etsy profiteert van lockdowns

Etsy profiteert van lockdowns

vrijdag 04 september 2020

De online marktplaats Etsy zag zijn omzet ontploffen door de coronacrisis en ook de aandelenkoers verviervoudigde sinds maart.

Etsy is een wereldwijde online marktplaats voor unieke handgemaakte producten. Verkopers krijgen de mogelijkheid om hun creatieve producten aan te bieden aan een wereldwijd publiek dat op zoek is naar bijzondere producten. Doordat mensen door de coronacrisis verplicht of vrijwillig thuisblijven, gaan ze steeds meer op zoek op internet naar leuke hebbedingetjes. Etsy profiteert daar ten volle van.

Dankzij de coronacrisis werden er bovendien massaal veel handgemaakte mondmaskers verkocht. Meer dan 100.000 verkopers verkochten voor $346 miljoen dollar aan mondmaskers. Mede hierdoor steeg de omzet van Etsy in het tweede kwartaal, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met 137% tot 428,7 miljoen dollar. De nettowist kwam uit op 96,4 miljoen dollar oftewel 75 dollarcent per aandeel. 

Etsy kon in het tweede kwartaal 18,7 miljoen nieuwe klanten aantrekken of oude klanten reactiveren, die al langer dan een jaar niets gekocht hadden. Het bedrijf investeert nu in campagnes om bestaande klanten vaker te laten kopen. Deze klanten weten bovendien dat Etsy producten heeft die je vrijwel nergens anders kan vinden, en al zeker niet op een e commerce reus zoals Amazon.

Etsy kon in maart nog opgepikt worden voor zo'n 32 dollar en tikte begin augustus al de 138 dollar aan. Het aandeel is nu wat teruggevallen, maar de analisten blijven positief en geven koopadviezen. Beurshuizen Needham en Oppenheimer kleven beiden een koersdoel van $150 op het aandeel, zo'n 30% boven de huidige koers van pakweg $116. Citigroup ziet Etsy stijgen tot $170 en Deutsche Bank houdt het op $156.

Koers en grafiek CFD op Etsy

Etsy CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu