Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Coronavirus doet ook vraag naar griepvaccins fors stijgen

Coronavirus doet ook vraag naar griepvaccins fors stijgen

Coronavirus doet ook vraag naar griepvaccins fors stijgen

zaterdag 08 augustus 2020 - door Redactie

De Franse farmareus Sanofi ziet de vraag naar zijn griepvaccins stijgen en is ook in de running om een Covid-19 vaccin te leveren.

Sanofi is aan het werken aan 2 van de meer dan 150 potentiële coronavaccins. In de ontwikkelingsfase zal blijken dat heel wat van deze vaccins toch niet werken. Sanofi gelooft echter dat ze een voordeel hebben door hun ervaring in het ontwikkelen van griepvaccins.

Door het coronavirus is er bovendien ook meer vraag naar de griepvaccins van Sanofi. Voor de komende winter zal het bedrijf zo'n 80 miljoen dosissen leveren aan de VS, zo'n 20% meer dan vorig jaar. Het land poogt zo de ziekenhuizen te sparen zodat er bedden beschikbaar zijn voor Covid-19 patiënten. Ook in andere delen van de wereld zal deze strategie gevolgd worden.

Daarnaast pompen overheden ook massaal geld in de ontwikkeling van een coronavaccin. De VS investeert 2,1 miljard dollar in de kandidaat vaccins die Sanofi samen met GlaxoSmithKline aan het ontwikkelen is. Als het vaccin blijkt te werken, dan zal de VS zo de hand kunnen leggen op 100 miljoen dosissen. Het land heeft ook een optie op nog eens 500 miljoen extra dosissen. Daarnaast sloot Sanofi ook al een deal met het Verenigd Koninkrijk en lopen er gesprekken met de Europese Commissie om 300 miljoen dosissen te leveren.

In het afgelopen kwartaal zag Sanofi zijn omzet met 3,4% dalen tot 8,2 miljard euro. De verkoop van vaccins kromp met 6,8% doordat het coronavirus het aantal internationale reizen deed kelderen. De nettowinst kwam uit op 7,6 miljard euro maar dat was vooral door de meerwaarde op de verkoop van de participatie in Regeneron. Sanofi verwacht dat de winst per aandeel dit jaar met 6 tot 7% zal groeien.

Jefferies & Co hanteert een koopadvies voor het aandeel Sanofi met een koersdoel van €110. Dat ligt zo'n 22% boven de slotkoers van vrijdag net boven de €87. Sanford C. Bernstein & Co zet het koersdoel op €108 en Goldman Sachs houdt het op 105 euro.

Grafiek van SanofiGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu