Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs blijft consolideren

Olieprijs blijft consolideren

Olieprijs blijft consolideren

vrijdag 07 augustus 2020

De olieprijs bleef de hele maand juli in een nauwe range. Het is duidelijk wachten tot er opnieuw richting wordt gekozen.

Vraag en aanbod waren de afgelopen weken vrij goed in evenwicht en de olieprijs bewoog amper, zeker in vergelijking met de sterke dalingen en stijgingen die we de voorbije maanden gezien hebben.  

De bezorgdheden langs zowel de vraag-als aanbodkant blijven bestaan. Het coronavirus blijft namelijk voor onzekerheid zorgen, doordat het virus weer terrein wint in verschillende landen. De lagere economische activiteit zorgt dan ook voor een zwakke vraag naar olie. Langs de aanbodzijde willen de olieproducerende landen weer meer olie oppompen en naar de markt brengen.

Zwakke dollar

Bovenstaande feiten zouden de olieprijs onder druk moeten zetten, maar steun kwam er deze keer vanuit een andere hoek. De olieprijs staat namelijk genoteerd in Amerikaanse dollars en deze munt verzwakte sterk in juli. Bij de start van de maand juli betaalde je 1.1252 dollar voor 1 euro, op het einde van de maand was dat 1.1776. Tegenover de euro ging de dollar er dus zo'n 5% op achteruit. Ook tegenover andere munten liet de dollar een verzwakking zien.

Negatieve divergentie

Technisch gezien is er vrij weinig veranderd tegenover de vorige analyse. De olieprijs bleef boven de 21 EMA en er tekent zich een stijgende wig af. 

Olieprijs blijft consolideren

Grafiek: Trading View

De indicatoren blijven een negatieve divergentie tonen, waarbij ze lagere toppen maken terwijl de koers nog hogere toppen maakt. Het herstel begin mei werd ingezet door net het tegenovergestelde, namelijk een positieve divergentie.

De koers zit op de bovenstaande grafiek momenteel gevangen tussen de 21 EMA en de 200 MA. Aan de bovenkant kan deze 200 MA voor weerstand zorgen. Sluiten we hier toch boven, dan kunnen we uitkijken naar hogere koersen. We kijken dan in eerste instantie naar $53 en $60. Sluiten we echter onder de 21 EMA, waar de negatieve divergentie voor waarschuwt, dan verwachten we een correctie naar in eerste instantie de $37 of $33.

Je kan speculeren op de koersbewegingen van de olieprijs door gebruik te maken van een CFD broker

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu