Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Marktleider Broadcom profiteert van 5G boom

Marktleider Broadcom profiteert van 5G boom

Marktleider Broadcom profiteert van 5G boom

zondag 12 juli 2020 - door Redactie

Chipfabrikant Broadcom is goed gepositioneerd om te profiteren van de introductie van 5G. Bovendien blijft het aandeel mooie dividenden betalen.

Broadcom maakt chips en telt heel wat bekende klanten zoals Apple en Samsung. Het uitrollen van het 5G netwerk zal vermoedelijk voor een nieuwe en jarenlange vervangingscyclus zorgen in de smartphonemarkt. Apple heeft nog niet bekend gemaakt wanneer ze een 5G iPhone lanceren, maar de verwachting is dat dit eind 2020 of begin 2021 zal gebeuren, eventueel bij de lancering van de iPhone 12.

Broadcom levert ook chips die in datacenters gebruikt worden om cloud diensten aan te bieden. Door de intrede van 5G zal mobiel cloudcomputing een stevige groeischeut krijgen, waardoor Broadcom dubbel zal profiteren.

In het laatste kwartaal boekte Broadcom een omzet van $5,74 miljard, een stijging van 4% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De resultaten lagen in de lijn van de verwachtingen en er was geen noemenswaardige impact van Covid-19. Broadcom zou in de komende kwartalen zelfs meer kunnen profiteren van de stijging in het thuiswerken of het hogere gebruik van online entertainment diensten, wat de vraag vanuit datacenters kan ondersteunen.

Broadcom noteert rond $319 en gaf dit boekjaar elk kwartaal een dividend van $3,25. In totaal kwam het dividend dus uit op $13, wat aan de huidige koersen een mooi dividendrendement van zo'n 4% is.

Rosenblatt Securities handhaaft een koopadvies voor Broadcom en geeft een koersdoel mee van $370, zo'n 15% boven de huidige koers van $320. Credit Suisse zet het koersdoel op $400 en Deutsche Bank op $360. Goldman Sachs ziet amper koerspotentieel en zet het doel op $322.

Grafiek van BroadcomGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu