Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Covid vrees zet domper op olieprijs

Covid vrees zet domper op olieprijs

Covid vrees zet domper op olieprijs

zaterdag 04 juli 2020

De olieprijs blijft tegen de highs noteren, maar de verdere verspreiding van het coronavirus in de VS zorgt voor sombere verwachtingen.

De pandemie lijkt in de VS vrij spel te hebben. Op donderdag werden er 55.000 nieuwe besmettingen gemeld, het hoogste aantal tot nu toe. Hierdoor vrezen waarnemers dat de economische activiteit in de komende weken opnieuw zal terugvallen, wat uiteraard voor minder vraag naar olie zal zorgen. De VS is verantwoordelijk voor zo'n 20% van de wereldwijde dagelijkse consumptie van olie.

Ongeveer de helft van de staten in de VS hebben de versoepelingen van de lockdown gepauzeerd of zelfs teruggedraaid. De sterke groei in het aantal jobs die in juni werd vastgesteld, zou dan ook weer tot stilstand kunnen komen.

Goldman Sachs verwacht dat de vraag naar olie dit jaar met 8 procent zal dalen, waarna er volgend jaar een herstel komt met 6 procent. Pas in 2022 zouden we dan opnieuw de pre-coronaniveaus bereiken.

Langs de productiekant hebben de beperkingen hun werk gedaan. Daarnaast zorgen faillissement zoals dat van Chesapeake Energy vermoedelijk ook voor een terugval in de productie. De OPEC zou de productiebeperkingen vanaf begin augustus beginnen terugdraaien.

Kijken we naar de technische analyse, dan zien we de olieprijs dicht tegen de highs blijven. De koers bleef mooi boven de 21 EMA maar kon aan de bovenkant niet meer uitbreken. Momenteel zien we een stijgende wig ontstaan, wat vaak bearish is. Bovendien maken de indicatoren een negatieve divergentie, wat ook een waarschuwingssignaal is voor een trendommekeer. De koers maakt nog hogere toppen, maar de indicatoren niet meer. De hele rally werd trouwens gestart nadat de indicatoren net het omgekeerde, een grote positieve divergentie, lieten zien.

Covid vrees zet domper op olieprijs

Grafiek: Trading View

Bij een slot onder $40 zouden we dus snel opnieuw op $36 of zelfs $33 kunnen staan. In dat geval is het uitkijken of de langere dalende trend het weer overneemt.

Bij een eventueel slot boven $43 wordt de zone $48 - $50 de volgende target.

Speculeren op een stijging of daling van de olieprijs is mogelijk via CFD's. Vergelijk CFD brokers.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu