Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > LKQ Corporation werkt aan betere winstmarge

LKQ Corporation werkt aan betere winstmarge

LKQ Corporation werkt aan betere winstmarge

zondag 21 juni 2020

LKQ Corporation, een verdeler van auto onderdelen, probeert de Europese activiteiten even winstgevend te maken als de Amerikaanse.

LKQ Corporation werd in 1998 opgericht als leverancier van vervangingsonderdelen voor auto's. In 2003 werd het bedrijf marktleider in de VS en sinds 2011 lanceerden ze zichzelf ook op de Europese markt. Er volgde een hele reeks overnames. In Nederland en Belgiƫ is de groep actief met ondermeer de merken Fource en Autostop.

LKQ boekte vorige jaar een omzet van zo'n 13 miljard dollar maar de coronacrisis gooit nu uiteraard roet in het eten. De omzet daalde in april met 30% tegenover vorig jaar. In mei kwam de omzet 20% lager uit. Sinds midden april zien ze een herstel in de verkoopscijfers en ze hopen het kwartaal nog sterk te kunnen afsluiten.

Door de lockdown werd er uiteraard minder met de auto gereden, waardoor er minder botsingen waren en minder wagens die het plots lieten afweten. De vraag naar vervangingsonderdelen klapte dan ook in mekaar, maar herstelde weer sterk toen het verkeer weer begon toe te nemen.

De focus van het management ligt nu op het verbeteren van de winstmarge van de Europese activiteiten. Dat kan door de kosten te verminderen van de tientallen overgenomen bedrijven. Zo wordt er bijvoorbeeld nog gebruik gemaakt van verschillende software om de bedrijven te leiden, terwijl een eengemaakt Europees platform voor een grote kostenbesparing kan zorgen.

Beurshuis JP Morgan hanteert een koopadvies met een koersdoel van $32, zo'n 25% stijgingspotentieel tegenover de huidige koers die onder de $26 ligt. Barrington kleeft een koersdoel van $40 op het aandeel.

Koers en grafiek CFD op LKQ

LKQ CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu