Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Steeds meer beleggersvraag naar goud

Steeds meer beleggersvraag naar goud

Steeds meer beleggersvraag naar goud

dinsdag 26 mei 2020

Goud noteert rond de hoogtepunten die we in 2011 gezien hebben. Kunnen we deze doorbreken in 2020?

Volgens Darwei Kung, portfolio manager bij DWS Group, zal de goudkoers stapsgewijs hoger gaan. Er is momenteel een sterk hogere vraag van beleggers. Zo is er bij de meeste handelaren een wachtlijst voor gouden en zilveren munten. Langs de andere kant is de vraag van centrale banken wel teruggevallen.

Kleine beleggers willen vooral goud kopen omdat ze zich zorgen maken over de oplopende schuldenberg en hoe deze gefinancierd zal worden. Zij vrezen dat de waarde van papieren geld zal uitgehold worden omdat centrale banken massaal geld scheppen.

"Meer beleggers moeten goud aan hun portefeuille toevoegen om zich te beschermen", meent Peter Grosskopf, CEO bij vermogensbeheerder Sprott. "Dat kan voor meer vraag zorgen dan de markt momenteel aan kan. Goud kan dan ook stijgen naar $2.000 tegen het einde van het jaar", klinkt het.

Op de onderstaande maandgrafiek is de sterke prestatie van goud zichtbaar. Na de highs in 2011 viel het gele metaal terug tot een dieptepunt rond $1.050 eind 2015. Daarna was er een 'choppy' herstel, maar sinds begin 2019 zien we een acceleratie. Bij een eventuele terugval zou de zone tussen $1.550 en $1.600 voor steun moeten zorgen.

Steeds meer beleggersvraag naar goud

Grafiek: Tradingview

Speculeren op stijgende of dalende goudkoersen is mogelijk via CFD's. Vergelijk CFD brokers.

Koers en grafiek CFD op Goud

Goud CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu