Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Pantera Capital ziet bitcoin stijgen naar een half miljoen dollar

Pantera Capital ziet bitcoin stijgen naar een half miljoen dollar

Pantera Capital ziet bitcoin stijgen naar een half miljoen dollar

woensdag 06 mei 2020

Volgens Dan Morehead, CEO van Pantera Capital, is er een heel grote kans dat bitcoin sterk stijgt na de halving. Hij voorspelt een koers van meer dan 500.000 dollar tegen augustus 2021. 

De volgende bitcoin halving komt er aan op 12 mei en dit maakt heel wat waarnemers erg enthousiast. Zo ook Dan Morehead. "Als de groei in het aantal nieuwe bitcoins gehalveerd wordt en alle andere parameters blijven gelijk, dan zou de bitcoin koers moeten stijgen", klinkt het.

"Bitcoin bodemde historisch gezien 459 voor de halving en begon daarna te stijgen. Na de halving explodeerde de koers en deze stijging duurde 446 dagen. Tijdens de huidige cyclus bodemde de markt 514 dagen voor de halving", stelt Morehead. "Als de geschiedenis zich herhaalt, dan krijgen we een piek tegen augustus 2021 aan een prijs van 533.431 dollar. Die prijs klinkt nu lachwekkend en het is een grote vraag of bitcoin ook zo hoog gaat stijgen. Maar de kans dat er een sterke stijging komt is wel meer dan 50%."

Reeds in de koers verwerkt?

Sommige andere waarnemers wijzen er op dat het halving event al in de koersen verwerkt zit. Volgens hen is het onmogelijk dat zulk een voorspelbaar event niet ingeprijsd is. Ze wijzen er ook op dat de marktkapitalisatie van bitcoin meer dan 15 keer hoger is dan tijdens het vorige halving event. Er zijn meer institutionele beleggers naar de cryptocurrency markt gekomen en zij zouden moeten zorgen voor meer efficiënte prijzen.

Contrast met monetaire politiek

Het halving event zorgt alleszins voor een groot contrast met het huidige beleid van de centrale banken. Er wordt immers massaal geld gedrukt om het hoofd te kunnen bieden aan de coronacrisis. De balans van de Fed groeide in de afgelopen 12 weken met meer dan 60%. Het aantal bitcoins zal na de nieuwe halving met slechts 1,8% per jaar groeien. Mensen die vrezen voor oplopende inflatie van de fiat munten, gaan daarom op zoek naar een geschikte hedge. Klassiek gezien wordt er daarom gekozen om te beleggen in goud, maar bitcoin kan hier het nieuwe digitale alternatief worden.

Wil je zelf bitcoins kopen? Op onze website in het luik cryptocurrency vind je uitgebreide uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu