Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance koopt CoinMarketCap voor honderden miljoen dollars

Binance koopt CoinMarketCap voor honderden miljoen dollars

Binance koopt CoinMarketCap voor honderden miljoen dollars

maandag 06 april 2020

De crypto exchange Binance heeft de website CoinMarketCap gekocht voor een niet nader genoemd bedrag. Het gaat wel over de duurste overname in de geschiedenis van Binance.

CoinMarketCap is een druk bezochte website die een oplijsting en rangschikking geeft van alle cryptomunten en crypto exchanges. Het is dan ook het ideale startpunt wanneer beleggers analyses willen maken of cryptomunten onderling willen vergelijken op ondermeer hun marktkapitalisatie. De website leeft voornamelijk van advertentie inkomsten, bijvoorbeeld van diensten die cryptocurrency kopen willen promoten.

Binance is één van de grootste crypto exchanges ter wereld die meer dan 15 miljoen gebruikers telt. Over de voorbije 30 dagen werd er op het platform voor zo'n slordige 160 miljard dollar verhandeld.

Volgens waarnemers trekt CoinMarketCap veel meer bezoekers dan Binance. In de rankings van Alexa staat CoinMarketCap op plaats 541 van de meest bezochte websites ter wereld. Binance staat op plaats 1.645. De bezoekers van CoinMarketCap zijn dus interessant om Binance aan meer gebruikers te helpen. Daarnaast zou Binance volgens geruchten willen sleutelen aan het businessmodel van CoinMarketCap. Zo wordt er gedacht aan het vragen van een vergoeding aan exchanges die in de rankings van de website willen opgenomen worden.

Het concrete overnamebedrag werd niet bekend gemaakt. Volgens Binance CEO Changpeng 'CZ' Zhao gaat het over de grootste overname die ze ooit gedaan hebben. Insiders vertellen dat de overname gedaan wordt in aandelen van Binance en BNB, de eigen cryptocurrency van Binance.  Volgens geruchten zou de overnameprijs oplopen tot 400 miljoen dollar.

Koers en grafiek CFD op Bitcoin

Bitcoin CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu