Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Lange wachtlijst voor gouden en zilveren munten

Lange wachtlijst voor gouden en zilveren munten

Lange wachtlijst voor gouden en zilveren munten

zaterdag 04 april 2020 - door Redactie

De centrale banken pompen duizenden miljarden in de markt en dat doet de vraag naar fysiek goud en zilver enorm stijgen.

De massale geldcreatie moet volgens goudkevers op een gegeven moment voor hoge inflatie of zelfs hyperinflatie zorgen, wat de goudkoers moet ondersteunen. Als het volk op een gegeven moment het vertrouwen verliest in papieren geld, kan het snel gaan. In dat geval is een 'monetaire reset' niet ondenkbaar. 

Aan het monetaire systeem wordt om de paar decennia gesleuteld. Denk maar aan Bretton Woods in 1944 of Nixon die in 1971 dat systeem opblies waardoor de wisselmarkten ontstonden zoals we die vandaag kennen. Het huidige systeem bestaat dus al zo'n 50 jaren en loopt volgens goudkevers op zijn laatste benen.

Mensen hebben in de voorbije 5.000 jaren steeds opnieuw naar goud gegrepen als basis voor een monetair systeem en believers denken dat dit ook in de nabije toekomst weer zal gebeuren. Bovendien willen deze mensen niet teveel geld in het bancaire systeem aanhouden. Wat extra goud kopen is dan ook wat deze beleggers doen. 

Diensten als Bullionvault zijn erg populair, maar de kleine belegger heeft ook graag wat gouden of zilveren munten of kleine staafjes in huis. Door de start van de corona crisis ging de vraag naar deze muntjes dan ook door het dak. Verschillende verkopers melden dat de vraag tot wel vijf keren hoger ligt dan normaal. Maar door de lockdown valt de productie bij de smelterijen stil en kan het transport van goudbaren per vliegtuig niet doorgaan. De goudshops zijn dan ook zonder fysieke munten gevallen. De shops kopen normaal ook gouden en zilveren munten terug van beleggers, maar omdat beleggers hun munten willen bijhouden is deze bron ook opgedroogd. Goud is op dit moment vrijwel alleen een kopersmarkt.

Grafiek van GoudGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu