Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Lange wachtlijst voor gouden en zilveren munten

Lange wachtlijst voor gouden en zilveren munten

Lange wachtlijst voor gouden en zilveren munten

zaterdag 04 april 2020

De centrale banken pompen duizenden miljarden in de markt en dat doet de vraag naar fysiek goud en zilver enorm stijgen.

De massale geldcreatie moet volgens goudkevers op een gegeven moment voor hoge inflatie of zelfs hyperinflatie zorgen, wat de goudkoers moet ondersteunen. Als het volk op een gegeven moment het vertrouwen verliest in papieren geld, kan het snel gaan. In dat geval is een 'monetaire reset' niet ondenkbaar. 

Aan het monetaire systeem wordt om de paar decennia gesleuteld. Denk maar aan Bretton Woods in 1944 of Nixon die in 1971 dat systeem opblies waardoor de forex wisselmarkten ontstonden zoals we die vandaag kennen. Het huidige systeem bestaat dus al zo'n 50 jaren en loopt volgens goudkevers op zijn laatste benen.

Mensen hebben in de voorbije 5.000 jaren steeds opnieuw naar goud gegrepen als basis voor een monetair systeem en believers denken dat dit ook in de nabije toekomst weer zal gebeuren. Bovendien willen deze mensen niet teveel geld in het bancaire systeem aanhouden. Wat extra goud kopen is dan ook wat deze beleggers doen. 

Diensten als Bullionvault zijn erg populair, maar de kleine belegger heeft ook graag wat gouden of zilveren munten of kleine staafjes in huis. Door de start van de corona crisis ging de vraag naar deze muntjes dan ook door het dak. Verschillende verkopers melden dat de vraag tot wel vijf keren hoger ligt dan normaal. Maar door de lockdown valt de productie bij de smelterijen stil en kan het transport van goudbaren per vliegtuig niet doorgaan. De goudshops zijn dan ook zonder fysieke munten gevallen. De shops kopen normaal ook gouden en zilveren munten terug van beleggers, maar omdat beleggers hun munten willen bijhouden is deze bron ook opgedroogd. Goud is op dit moment vrijwel alleen een kopersmarkt.

Koers en grafiek CFD op Goud

Goud CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu