Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin is goud voor millenials

Bitcoin is goud voor millenials

Bitcoin is goud voor millenials

zaterdag 07 maart 2020

Volgens Eric Demuth, CEO van Bitpanda, staat Bitcoin gelijk aan goud 2.0 voor de millenials.

Eric Demuth van Bitpanda was een spreker op de Blockchain Economy 2020 in Istanbul en Cointelegraph kon hem daar interviewen.

Via Bitpanda kunnen gebruikers heel wat cryptocurrency kopen, maar via het platform kunnen gebruikers ook goud kopen, zilver of palladium. Volgens Demuth is bitcoin gelijk aan goud 2.0 of gewoon 'een betere versie van goud'.

"Bitcoin is als de goudstandaard van de cryptomarkt en cryptocurrency is ondertussen een echte activaklasse geworden die nooit zal verdwijnen. De jongere generatie geeft de voorkeur aan cryptomunten omdat je ze snel weer kan verkopen, haast gratis kan transfereren en kan bewaren in je broekzak."

Bitpanda maakte van de gelegenheid gebruik om zijn intrede in de Turkse markt aan te kondigen, het eerste land buiten Europa waar ze hun activiteiten opstarten. Vooral de grote vraag naar cryptomunten vanuit Turkije is een belangrijke reden om Bitpanda daar te lanceren.

Verder juicht Demuth meer regulering in de cryptosector toe. "Vier jaren geleden zou regulatie heel de sector kapot gemaakt hebben, maar ondertussen is de sector groot genoeg geworden om aan de strenge regels te voldoen. Voor een jonge startup is de implementatie van anti witwasregels moeilijk uitvoerbaar en daarom is het goed dat Europa de sector eerst groot heeft laten worden."

Bitcoin grafiek in euro


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu