Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Marvell profiteert van uitrol 5G netwerk

Marvell profiteert van uitrol 5G netwerk

Marvell profiteert van uitrol 5G netwerk

vrijdag 06 maart 2020

Marvell Technology Group presenteerde op woensdag betere resultaten dan verwacht en verhoogde zijn verwachtingen voor de omzet.

Marvell Technology Group maakt chips die gebruikt worden in harde schijven, netwerkapparatuur, mobiele telefoons enzovoorts.

Marvell profiteert nu vooral van de vraag naar netwerkinfrastructuur in het kader van de wereldwijde uitrol van het 5G netwerk. Volgens analist Mark Lipacis van Jefferies zal Marvell één van de belangrijkste wereldwijde leveranciers worden op dat gebied. 

In het vorige kwartaal boekte Marvell een omzet van 718 miljoen dollar en realiseerde het een winst van 17 cent per aandeel. Analisten hadden gerekend op een omzet van zo'n $713 miljoen dollar en een winst per aandeel van 16 dollarcent.

Voor het huidige kwartaal rekent Marvell op een omzet van 680 miljoen dollar en een winst per aandeel tussen de 11 en 17 dollarcent. Analisten rekenden op een omzet van zo'n 675 miljoen dollar en een winst per aandeel van 13 dollarcent.

Het management onderstreepte dat de succesvolle samenwerkingen met ondermeer Nokia en Samsung nog meer klanten zal kunnen opleveren. Op die manier zal het bedrijf een graantje kunnen meepikken van de miljarden die wereldwijd in 5G netwerken zullen geïnvesteerd worden.

Door de betere resultaten en de goede verwachtingen kon het aandeel gisteren al flink stijgen met 10 procent. Na de opening vandaag viel het aandeel zo'n 3 procent terug, in lijn met de ganse markt die weer onder druk staat door de angst rond de impact van het coronavirus. 

Beurshuizen Piper Sandler, Rosenblatt Securities, Susquehanna en Stifel Nicolaus geven allemaal een koopadvies en hanteren allemaal $32 als koersdoel, zo'n 35% hoger dan de huidige koers rond $24.

Koers en grafiek CFD op Marvell Technology Group

Marvell Technology Group CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu