Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Veilige haven goud profiteert van virusvrees

Veilige haven goud profiteert van virusvrees

Veilige haven goud profiteert van virusvrees

dinsdag 25 februari 2020

De angst voor een escalatie van het coronavirus deed beleggers de afgelopen dagen vluchten naar goud. Het gele metaal steeg naar koersen die al 7 jaar niet meer gezien zijn.

Het coronavirus maakt nu ook slachtoffers in Europa en waarnemers verwachten dat de centrale banken gaan ingrijpen om de economie te ondersteunen. Er wordt een nieuw rondje monetaire versoepeling voorspeld, in de vorm van het opkopen van obligaties.

De aandelenmarkten reageerden erg nerveus op het coronavirus en kregen gisteren de slechtste dag in vier jaar tijd te verwerken. Sommige bedrijven beginnen al last te krijgen van de productiestops in China en vrezen dat ze met leveringsproblemen zullen geconfronteerd worden. De kans dat de epidemie op de bedrijfswinsten gaat wegen is dus groot.

Door de angst voor een globale economische groeivertraging gaan beleggers op zoek naar veilige havens. De goudkoers zette gisteren nieuwe hoogtepunten neer en zit duidelijk in een stijgende trend.

Veilige haven goud profiteert van virusvrees

Grafiek: Tradingview

Op de bovenstaande daggrafiek zien we dat het goud de bovenkant van het stijgende trendkanaal heeft aangetikt en momenteel wat gas terugneemt. Aan de onderkant zien we steun rond de $1590 en vervolgens $1545.  Aan de bovenkant zijn de highs van de jaren 2011-2012 de target. Toen zagen we goud lang rond $1800 noteren met een korte spike richting $1900.

Wie op korte termijn in goud wil handelen, kan dit doen via CFD's. Vergelijk CFD brokers.

Wie op langere termijn goud wil bezitten, kan best fysiek goud kopen. Dat kan bij een aanbieder als Bullionvault

Koers en grafiek CFD op Goud

Goud CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu