Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Herstelt olieprijs verder?

Herstelt olieprijs verder?

Herstelt olieprijs verder?

zondag 23 februari 2020

De olieprijs maakte twee weken geleden een dieptepunt en herstelt weer. De focus van de markt ligt weer even op de risico's langs de aanbodzijde.

De olieprijs begon het jaar met een stevige daling, vooral onder impuls van het coronavirus. De zorgen over de vertragende economie waren uiteraard terecht, maar de markt heeft waarschijnlijk overdreven gereageerd.

Meer recent concentreert de markt zich terug op de risico's langs de aanbodzijde. Zo is er nog altijd een conflict in Libië, waardoor er haperingen zijn met de leveringen van olie. Verder werden er afgelopen week door de VS sancties getroffen tegen Rosneft Trading, een Russisch oliebedrijf dat nog handel drijft met Venezuela. Washington wil op deze manier de druk opvoeren op het regime van President Maduro om de macht af te staan.

Op de onderstaande weekgrafiek zien we dat de olieprijs is opgeveerd nabij de lange stijgende groene trendlijn. Technisch gezien is een verder herstel wel mogelijk. Aan de bovenkant zien we de eerste weerstanden opduiken rond $62 en rond $67, waar ook de dalende rode trendlijn loopt. Pas boven $70 klaart het technisch plaatje weer helemaal op.

Herstelt olieprijs verder?

Grafiek: Tradingview

Aan de onderkant ligt er nu steun rond de groene stijgende trendlijn, pakweg rond $54 - $55. Bij een neerwaartse doorbraak hiervan kan de olieprijs verder verzwakken richting $52 en vervolgens $45. Een mogelijke katalysator voor dit negatieve scenario kan de opnieuw oplopende angst rond het coronavirus zijn. Tijdens dit weekend raakte bekend dat er in Italiê twee mensen zijn overleden door het virus, waardoor ook in dit land strengere maatregelen getroffen worden. Als het virus zich verder verspreid zal de angst voor een economische stilstand weer de bovenhand nemen.

Wie op korte termijn wil handelen in olie, kan dit doen via CFD's. Op onze website kan je CFD brokers vergelijken.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu