Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin bullrun naar 100 000 dollar en hoger is al lang gestart

Bitcoin bullrun naar 100 000 dollar en hoger is al lang gestart

Bitcoin bullrun naar 100 000 dollar en hoger is al lang gestart

zaterdag 01 februari 2020

Met het oog op het bitcoin halving event voorspellen heel wat waarnemers een forse stijging van de cryptomunt.

Bitcoin halving

Rond 12 mei zal er een 'halving' plaatsvinden: de vergoeding die een mijner ontvangt voor het bevestigen van een block zal dan gehalveerd worden. Dit gebeurt om de vier jaren. Op deze manier zullen er minder bitcoins gemijnd worden. Momenteel worden er om de 10 minuten 12,5 bitcoins gemijnd. Na de halving zijn dat er nog 6,25. Doordat er minder nieuwe bitcoins bijkomen wordt er verwacht dat de cryptomunt zal stijgen in waarde.

De tragere groei in het aantal nieuwe bitcoins staat natuurlijk in schril contrast met de centrale banken die massaal veel nieuwe euro's en dollars maken, wat de bitcoin ten opzichte van fiat munten meer waardevol zou moeten maken. Daarnaast hebben mijners geïnvesteerd in heel wat dure infrastructuur en de gemijnde bitcoins zijn hun beloning. Zij verkopen hun gemijnde bitcoins dan ook op de markt, simpelweg omdat ze heel wat kosten in dollars moeten betalen. De mijners zorgen zo voor een groot aanbod op de markt en een zekere prijsdruk. Doordat het aantal gemijnde bitcoins nu halveert, zou ook de prijsdruk van deze miners moeten afnemen. Een lager aanbod vertaalt zich dus in een hogere prijs.

Onder analisten is er echter nog onenigheid over het effect van de halving op de bitcoin koers. Sommigen zeggen dat het halving event reeds in de koersen werd verwerkt, anderen zien de munt dan weer fors stijgen richting 100.000 dollar of zelfs veel hoger.

Wat betekende een halving in het verleden?

Het is interessant om eens even in het verleden te kijken. In november 2012 vond de eerste halving plaats. Meer dan 500 dagen voor dat event maakte de bitcoin koers een bodem rond $2 en begon toen aan een rally richting $270, een stijging met zo'n 13.000%. De tweede halving vond plaats in juli 2016 en ook toen bodemde de bitcoin ruim 500 dagen voor de halving rond de $164. Daarna begon de rally naar de voorlopige all time high rond de 20.000 dollar, wat een gelijkaardige stijging was van zo'n 12.000%.

Na de top rond de $20.000 viel de bitcoin sterk terug, maar er werd een bodem gevonden rond de $3.200 midden december 2018. Opnieuw ruim 500 dagen voor de halving. Als de bitcoin vanaf deze bodem terug 12 tot 13.000% kan stijgen, dan zou een koers van $400.000 mogelijk worden. Dit werd allemaal in september al detail beschreven door twitteraar Rekt Capital.

Hoe ligt Bitcoin er technisch bij?

Bekijken we even de technische analyse, dan valt op dat we bij ons vorig artikel inderdaad dicht tegen de bodem waren. De bitcoin bleef nog even treuzelen en gleed nog iets dieper weg maar bleef netjes binnen het dalende trendkanaal. Midden december werd dan de bodem gelegd en begon de cryptomunt aan een sterke stijging.

Bitcoin bullrun naar 100 000 dollar en hoger is al lang gestart

Grafiek: Tradingview

We schreven in de vorige analyse al dat het dalend trendkanaal waarschijnlijk een bull flag was, als correctie op de voorgaande stijging. De bitcoin heeft het dalende trendkanaal ondertussen aan de bovenkant verlaten, waardoor een verdere stijging richting de $12.000 mogelijk wordt.

Bij een eventuele correctie mogen we nu in eerste instantie steun verwachten rond de $8.800, waar de dalende trendlijn en de 200 MA ligt. Om het plaatje heel sterk te houden blijft de bitcoin best boven dit niveau. Daaronder zien we opvangnetten rond achtereenvolgens de $8.200, $7.600 en $6.800.

Zelf bitcoin kopen?

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu