Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs terug naar af

Olieprijs terug naar af

Olieprijs terug naar af

maandag 27 januari 2020

Het coronavirus zet ook de olieprijs onder druk, die zich weer richting de steun rond de 58 dollar begeeft.

De olieprijs staat de laatste handelsdagen stevig onder druk. Bij de oorzaken wordt ondermeer naar het coronavirus gekeken. Beleggers maken zich zorgen dat hierdoor de Chinese economie tot stilstand zal komen, wat de vraag naar olie negatief zal beïnvloeden. 

Volgens Commerzbank is er een serieuze impact omdat ondertussen al 17 Chinese steden in quarantaine zitten. En dat in het drukste seizoen voor vervoer in China. De viering van het Chinese nieuwjaar op zaterdag 25 januari zorgt normaal voor een massa verplaatsingen, omdat Chinezen die in de steden werken op bezoek gaan bij hun familie op het platteland of andere steden.

Het is momenteel nog afwachten of er elders in de wereld ook een grote impact zal zijn. Ondertussen zijn de eerste gevallen van besmetting al opgedoken in VS, Canada en Frankrijk.

Op de bijgevoegde grafiek van de olie is het laatste jaar vooral een zijwaartse beweging te zien, grofweg tussen de $58 onderaan en de $70 bovenaan. Bewegingen opwaarts en neerwaarts werden vaak gevoed door angst of hoop voor het handelsconflict tussen de VS en China.

1/olieprijs27012020.jpg

Grafiek: Tradingview

De olieprijs botste begin januari weer op de 70 dollar, net als in september. Daarna koersten we snel lager en de $58 komt nu weer in beeld. Rond dit niveau zien we ook een stijgende groene trendlijn lopen. Het is bijgevolg uitkijken of we rond de huidige niveaus weer kunnen opveren. Lukt dit, dan kunnen we weer naar boven gaan in de zijwaartse range.

Breekt de $58, dan wordt het zoeken naar nieuwe steunzones. De zone $50 - $52 is dan de eerste kandidaat. Daaronder zien we nog $45 en $42.

Wie op korte termijn wil handelen in olie, kan dit doen via bijvoorbeeld CFD's. Op deze website kan je CFD brokers vergelijken.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu