Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Hoge omzetverwachtingen voor GW Pharmaceuticals

Hoge omzetverwachtingen voor GW Pharmaceuticals

Hoge omzetverwachtingen voor GW Pharmaceuticals

dinsdag 21 januari 2020

GW Pharmaceuticals zou dit jaar enorm kunnen profiteren van de verkoop van het geneesmiddel Epidiolex, waardoor heel wat beurshuizen veel stijgingspotentieel zien voor het aandeel.

GW Pharmaceuticals produceert medicijnen op basis van CBD, het niet verslavende bestanddeel van de cannabisplant. CBD kan helpen tegen heel wat kwaaltjes zoals angstaanvallen of slaapproblemen. Daarnaast kan het toegepast worden in het behandelen van ondermeer epilepsie of andere ziekten.

GW Pharmaceuticals kreeg in juni 2018 groen licht van de FDA om het medicijn Epidiolex op de markt te brengen. Uit onderzoeksresultaten bleek dat het middel bij patiënten met zeldzame vormen van epilepsie zorgde voor een verlaging van het aantal aanvallen met 30 tot 40%.

In het vierde kwartaal van 2019 realiseerde GW Pharmaceuticals een omzet van zo'n $108 miljoen dollar voor Epidiolex. In heel 2019 komt de omzet uit op ongeveer $300 miljoen dollar, waarbij er in elk kwartaal een mooie groei te zien was. Voor 2020 verwacht Bank of America Securities voor dit geneesmiddel een omzet van $475 miljoen.

Het geneesmiddel zou dit jaar ook in Europa gelanceerd worden in ondermeer het VK, Spanje en Italië. Analisten stippen aan dat het momenteel alleen nog maar gebruikt mag worden voor het behandelen van twee zeldzame vormen van epilepsie. Als het middel ook goedgekeurd wordt voor andere vormen van epilepsie, dan wordt de markt makkelijk nog 10 keren groter.

Daarnaast heeft het bedrijf ook het middel Sativex op de markt waarmee spastische bewegingen bij multiple sclerose worden behandeld. Sativex is al verkrijgbaar in enkele Europese landen maar heeft momenteel nog geen goedkeuring in de VS. Verder wordt er nog gewerkt aan een middel dat autismespectrumstoornissen moet verhelpen en zitten er nog andere zaken in de pijplijn.

Merrill Lynch geeft een koopadvies voor het aandeel en hanteert een koersdoel van $224, haast 90% hoger dan de huidige koers van ongeveer $119. Andere beurshuizen zoals Cowen & Co, Oppenheimer en Cantor Fitzgerald geven koersdoelen van respectievelijk $200, $203 en $174.

Zoals de meeste farmaplays is GW Pharmaceuticals een aandeel met een hoog risico. De koers kan namelijk sterk dalen als de FDA geen goedkeuring geeft voor nieuwe medicijnen. Anderzijds kan een goedkeuring dan weer zorgen voor een fors hogere omzet of een overnamebod van een grote farmaspeler.

Wie aandelen wil kopen, kan best eerst de tarieven van brokers vergelijken.

Koers en grafiek CFD op GW Pharmaceuticals

GW Pharmaceuticals CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu