Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Goudprijs op een zucht van 1.600 dollar

Goudprijs op een zucht van 1.600 dollar

Goudprijs op een zucht van 1.600 dollar

maandag 06 januari 2020

De goudprijs steeg in 2019 met haast 20% en het gele metaal zet zijn opmars ook dit jaar weer verder...

De dreigende oorlogstaal tussen de VS en Iran stuwt de goudprijs momenteel naar het hoogste peil in zeven jaar tijd. De geopolitieke spanningen duwden daarnaast de olieprijs ook al boven de 70 dollar. Ook de handelsoorlog tussen China en de VS zorgde de voorbije maanden voor onzekerheid. In zo'n omgeving presteert goud meestal zeer goed omdat het dienst doet als toevluchtsoord voor angstige beleggers.

Door de aanhoudende lage rente wordt er weer vaker gekozen om te beleggen in goud en zilver. Het veel gehoorde nadeel dat goud geen rente oplevert gaat immers niet meer op nu dat de meeste spaarrekeningen haast op een nulrente staan. Op die manier kunnen de edelmetalen beter concurreren met de andere activaklassen.

Naast de nieuwe interesse van beleggers zijn ook de centrale banken opnieuw goud aan het kopen. In het derde kwartaal kochten zij maar liefst 156 ton goud. Vooral Turkije, Rusland en China bouwden hun goudvoorraad sterk op. We rapporteerden aan het begin van 2019 al dat centrale banken massaal goud kopen.

Op de bijgevoegde maandgrafiek zien we dat goud momenteel aan de bovenkant zit van een stijgend trendkanaal. Bij een eventuele opwaartse doorbraak wordt $1.800 het doel. Anderzijds, wanneer er een pauze wordt ingelast, kan het gele metaal terugvallen binnen het stijgende trendkanaal. De zone rond $1.360 zou dan voor stevige steun kunnen zorgen.

Goudprijs op een zucht van 1.600 dollar

Grafiek: Tradingview

Wie op korte termijn wil speculeren op de goudkoers kan hiervoor terecht bij een CFD broker.

Koers en grafiek CFD op Goud

Goud CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu