Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Social media en influencers stuwen omzet Revolve Group naar nieuwe hoogtepunten

Social media en influencers stuwen omzet Revolve Group naar nieuwe hoogtepunten

Social media en influencers stuwen omzet Revolve Group naar nieuwe hoogtepunten

vrijdag 06 december 2019

Revolve Group, een fashion retailer die groot werd via influencers, stevent dit jaar af op een omzet van 600 miljoen dollar.

Revolve werd in 2003 opgericht door Michael Mente en Mike Karanikolas, twee heren die geen ervaring hadden in de modewereld. Ze verkochten eerst bekende merken op hun website, maar kozen er vanaf 2008 voor om zich met eigen merken te richten op jonge vrouwen. 

Door het slim inzetten van sociale media en door te werken met influencers kon het bedrijf op enkele jaren tijd enorm groeien. Hun producten werden gepromoot door ondermeer de Kardashians en andere influencers die miljoenen volgers hebben op Instagram. Ondertussen telt de eigen Instagram pagina ruim 3,5 miljoen volgers en kunnen ze beroep doen op een netwerk van meer dan 2500 influencers.

Achter de schermen maakt het bedrijf gebruik van alle data die het kan verzamelen. Ontwerpers krijgen informatie over welke kledij momenteel populair is, welke kleuren hip zijn of welke lengte een rok of jurk best heeft. Ontwerpers die met al deze data aan de slag gaan zien daarna hun verkopen stijgen.

De omzet van Revolve steeg tussen 2016 en 2018 van 312 miljoen dollar tot bijna 500 miljoen dollar. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van 598 à 606 miljoen dollar, een groei van opnieuw zo'n 20%. De EBITDA zou op 51 à 55 miljoen dollar uitkomen. Analisten verwachten dat de winst per aandeel dit jaar op zo'n 55 dollarcent zou uitkomen.

De beurshuizen denken dat Revolve zal blijven groeien en zijn dan ook positief gestemd. Het aandeel koerst momenteel rond de 17 dollar en krijgt koopadviezen van ondermeer Guggenheim en Credit Suisse. Zij geven een koersdoel van respectievelijk $30 en $31.

Koers en grafiek CFD op Revolve

Revolve CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu