Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Sentiment rond Capri Holdings is te negatief

Sentiment rond Capri Holdings is te negatief

Sentiment rond Capri Holdings is te negatief

donderdag 07 november 2019

Volgens analisten is het sentiment rondom het luxe concert Capri Holdings veel te negatief. De koerszwakte is volgens hen dan ook een koopkans.

Capri Holdings, het concern met bekende merken als Michael Kors en Versace, zag de aandelenkoers in de zomer van 2018 toppen boven de 70 dollar. In 2017 werd voor het schoenenmerk Jimmy Choo 1,35 miljard dollar op tafel gelegd en in september 2018 werd Versace overgenomen voor 2,1 miljard dollar.  De beleggers waren duidelijk skeptisch over deze overnames en stuurden het aandeel fors lager. Afgelopen september werd een voorlopig dieptepunt neergezet net boven de $25 en momenteel bevindt de koers zich rond de $34. 

De kwartaalresultaten van het concern zijn al een tijdje gemengd. Gisteren maakte Capri bekend dat in het meest recente kwartaal de omzet steeg tot 1,44 miljard dollar, hoger dan de 1,25 miljard dollar in dezelfde periode van vorig jaar. De winst kwam uit op 177 miljoen dollar, wat dan weer minder was dan de 192 miljoen dollar winst die vorig jaar werd gerealiseerd. Per aandeel kwam de winst uit op $1,16, lager dan de verwachtingen van de analisten en ook lager dan wat het management had voorspeld. Hogere operationele kosten liggen aan de basis.

Voor het fiscale boekjaar 2020 wordt een omzet van $5,8 miljard vooropgesteld en een winst per aandeel van $4,95. Hierdoor komt de koerswinstverhouding uit op 7, wat wijst op een goedkope waardering. In augustus kondigde Capri daarom aan dat het 500 miljoen dollar zou uitgeven om eigen aandelen in te kopen. Ook CEO John Idol heeft dit jaar al voor 30 miljoen dollar aandelen gekocht. 

Volgens het beurshuis Guggenheim is het marktsentiment rondom ondermeer de handtassen business veel te negatief. Het advies voor het aandeel Capri werd daarom verhoogd van neutraal naar kopen. Het koersdoel wordt op 40 dollar gelegd, zo'n 20% boven de huidige koers. Beurshuis Needham houdt vast aan het koopadvies maar legt het koersdoel wel op 50 dollar. Deutsche Bank heeft zelfs een koersdoel van $60.

Koers en grafiek CFD op Capri Holdings

Capri Holdings CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu