Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Sage Therapeutics zit op potentiële blockbuster

Sage Therapeutics zit op potentiële blockbuster

Sage Therapeutics zit op potentiële blockbuster

vrijdag 25 oktober 2019

Het biotechbedrijf Sage Therapeutics heeft met SAGE-217 een potentiële blockbuster in huis tegen onder andere postnatale depressies.

Zuranolone, momenteel in de ontwikkelingsfase bekend onder de codenaam SAGE-217, is medicatie ter behandeling van allerlei vormen van depressies tot zelfs Parkinson. Uit de onderzoeken blijkt dat het middel voor een grote vermindering zorgt van de symptomen. De resultaten van een nieuwe studie zouden in december gepubliceerd kunnen worden, waarna het medicijn nog moet wachten op de goedkeuring van de autoriteiten.

Eerder dit jaar gaf de FDA al zijn goedkeuring voor Zulresso, een ander middel van Sage Therapeutics tegen postnatale depressie. De eerste behandelingen zijn in juli van start gegaan en in de komende kwartaalcijfers moet meer duidelijkheid komen over de verkoopscijfers.

Door de goede klinische studies en het reeds goedgekeurde medicijn is het aandeel Sage Therapeutics een potentiële overnamekandidaat. Analisten schatten dat een overnemer een premie van 40% bovenop de aandelenkoers zal betalen.

De beurshuizen verwachten dat de nieuwe klinische studies goede resultaten zullen voorleggen. Stifel Nicolaus hanteert daarom een koersdoel van $244, meer dan 70% boven de huidige koers van $142. Piper Jaffray houdt het op een koersdoel van $206. Bij eventuele slechte resultaten van de studies kan er volgens Piper Jaffray wel 35% tot 40% van de koers af.

Koers en grafiek CFD op Sage Therapeutics

Sage Therapeutics CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu