Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Square scoort met Cash App

Square scoort met Cash App

Square scoort met Cash App

donderdag 19 september 2019

De specialist in betaalverwerking Square profiteert steeds meer van zijn populaire app voor consumenten. Sommige analisten geven dan ook stevige koopadviezen af.

Square werd opgericht door Jack Dorsey, bekend van Twitter. Het bedrijf mikte in eerste instantie op zelfstandigen die nood hadden aan een betaalbaar toestel om betalingen met ondermeer creditcards te verwerken. Er werden ook diverse softwareoplossingen gelanceerd, ondermeer om online betalingen te kunnen verwerken of om online reservaties te maken. Zo'n 10 jaar na de oprichting is de jaarlijkse omzet al gegroeid tot zo'n 4 miljard dollar.

Het aandeel kwam eind november 2015 naar de beurs tegen een koers van 9 dollar. Na een moeilijke start werd de stijging ingezet en tikte het aandeel in 2018 de 100 dollar aan. Daarna volgde een correctie en momenteel koerst het aandeel rond de 60 dollar.

Waarnemers zijn positief over de Cash App, waarmee Square zich op consumenten richt. Het is een app waarmee mensen onderling makkelijk geld kunnen overmaken. In 2018 prijkte de app in de lijst van 20 meest gedownloade gratis apps. Op maandbasis telde de app zo'n 15 miljoen actieve accounts. Op jaarbasis puurt Square hier nu al een miljard dollar omzet uit. Via de Cash App kan je bovendien ook bitcoin kopen en verhandelen en dat alleen al bracht 125 miljoen dollar op in het tweede kwartaal. 

Momenteel test Square een nieuwe toevoeging aan de Cash App: het gratis handelen in aandelen. Hiermee wordt de aanval ingezet op Robinhood, een app waarmee je aandelen kan kopen zonder transactiekosten te betalen. Robinhood is vooral populair bij millenials en telt zo'n 6 miljoen gebruikers. De orders van klanten worden niet naar de beurs gestuurd maar worden doorgegeven aan high-frequency traders of market makers, die Robinhood betalen voor deze order flow. Zelf verdienen de market makers dan aan de spread die ze hanteren tussen aankoop-en verkooporders. Een ander businessmodel dan de klassieke brokers voor aandelen, die vaak dure transactiekosten aanrekenen.  

Omwille van de mooie groeivooruitzichten zijn de meeste analisten positief gestemd voor Square. Het beurshuis Needham bevestigde vorige week het koopadvies en hanteert een koersdoel van $90, zo'n 50% boven de huidige koers. Citigroup legt het koersdoel op $95. Merrill Lynch is dan weer voorzichtiger en geeft een houden advies met een koersdoel van $70.

Koers en grafiek CFD op Square Inc

Square Inc CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu