Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bakkt lanceert eindelijk in september

Bakkt lanceert eindelijk in september

Bakkt lanceert eindelijk in september

maandag 02 september 2019 - door Redactie

De langverwachte lancering van Bakkt, een cryptobeurs vooral gericht op institutionele beleggers, zal in september doorgaan. Vanaf 6 september kan er geld gestort worden en vanaf 23 september begint de handel.

Institutionele beleggers willen misschien wel bitcoins kopen, maar ze moeten ook vertrouwen hebben in de cryptobeurs en de 'custodian', de partij die de digitale munten veilig kan bewaren. Bakkt komt nu met één totaaloplossing, volledig gereguleerd en uitgebaat door ICE, de moedergroep boven de New York Stock Exchange. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) had reeds eerder zijn goedkeuring gegeven en twee weken geleden werd er ook groen licht gegeven voor het effectenbewaarbedrijf.

De lancering van Bakkt werd tot drie maal toe uitgesteld en waarnemers kijken dan ook uit naar het effect dat deze nieuwe speler op de cryptomarkt zal hebben. Twijfelende institutionele beleggers zullen sneller over de streep getrokkken worden, hoewel andere partijen reeds aangeven dat er veel interesse is vanuit de professionele hoek. Zo zei Brian Armstrong van Coinbase onlangs dat ze 200 tot 400 miljoen dollar per week aantrekken van institutionelen.

De futurescontracten van Bakkt zullen gesetteld worden in bitcoin en niet in cash zoals bij de CBOE en CME futures. Na bitcoin zullen er weldra andere cryptomunten volgen. Volgens waarnemers kan dit er voor zorgen dat massaal veel institutioneel geld zijn weg naar de cryptomarkt zal vinden, waarna verdere adoptie kan plaatsvinden.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van BakktGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu