Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Facebook strikt grote namen voor eigen cryptocurrency project

Facebook strikt grote namen voor eigen cryptocurrency project

Facebook strikt grote namen voor eigen cryptocurrency project

maandag 17 juni 2019

Facebook zal mogelijk deze week meer details prijsgeven over de cryptomunt waar ze al lang aan werken. Ondertussen is er al heel wat informatie uitgelekt...

Het is al langer bekend dat Facebook en eigen cryptomunt wil lanceren. Het bedrijf zou steun gevonden hebben bij heel wat grote bedrijven die samen de "Libra Association" zouden vormen. Het gaat over ronkende namen als Visa, Mastercard, Paypal, Uber, Coinbase, Vodafone, eBay, Spotify en heel wat anderen.

Facebook zou aan al deze partners 10 miljoen dollar vragen om een eigen "node" op het blockchain netwerk te kunnen plaatsen. Deze nodes bevatten een kopie van de hele blockchain en staan allemaal samen in om de transacties te verifiëren en verwerken. 

Er zouden zo'n 100 partners zijn die samen 1 miljard dollar op tafel leggen. Dat geld zou gebruikt worden om van de Facebook cryptomunt een stablecoin te maken die gedekt wordt door een mandje internationale fiatmunten zoals de euro en de dollar.

De cryptocurrency zou GlobalCoin heten en volgens analisten van RBC Capital Markets gaat het over het belangrijkste initiatief in de geschiedenis van Facebook.  

Eindelijk massale en wereldwijde adoptie van cryptocurrency?

Een onderzoek van LendEDU toont ondertussen al aan dat een Facebook coin heel wat nieuwe mensen in de richting van cryptomunten zou sturen. De Facebook munt zou namelijk alleen verkrijgbaar zijn via cryptobrokers zoals Coinbase, waardoor deze platformen heel wat nieuwe gebruikers mogen verwachten.

Spencer Bogart van Blockchain Capital denkt dan ook dat de lancering van de GlobalCoin een enorme katalysator kan zijn voor de massale en wereldwijde adoptie van cryptomunten. "Voor leken is het een grote stap om een fiat munt zoals euro of dollar om te zetten naar een cryptomunt. Maar daarna zal de stap naar een andere cryptomunt veel kleiner worden omdat deze mensen kennis gemaakt hebben met cryptocurrency."

Jimmy Nguyen van de Bitcoin Association wijst er dan weer op dat de GlobalCoin ook andere grote financiële instellingen en institutionele investeerders kan overtuigen die tot nog toe de boot afhielden. Bitcoin wordt nog vaak geassocieerd met criminelen die de munt zouden gebruiken voor illustere transacties. Heel wat grote namen die nu openlijk de kaart trekken van cryptocurrency zal voor veel meer vertrouwen zorgen in de sector.

Blaast Facebook de bitcoin weg?

Bekende cryptocurrency waarnemers zijn erg sceptisch voor de Facebook coin. "Mensen zullen de stap naar bitcoin zetten voor een heel simpele reden: bitcoin is schaars en de GlobalCoin niet", zei Caitlin Long van de Wyoming Blockchain Task Force.

Charlie Shrem denkt dat het project een poging is van grote techspelers, banken en creditcardbedrijven om mensen weg te lokken van bitcoin. "Deze munt is niets anders dan een fiatmunt die vermomd is als een cryptomunt", aldus nog Shrem.

Volgens Michael Moro, CEO van Genesis Global Trading, zullen bitcoin en GlobalCoin evenwel geen concurrenten worden. Bitcoin was bedoeld om een betalingssysteem te worden, maar heeft ondertussen meer de status van digitaal goud gekregen. De Facebook coin zou daarentegen wel gebruikt worden om dagelijkse aankopen te doen. Beide munten kunnen dus perfect naast mekaar bestaan.

Cryptocurrency kopen?

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu