Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Daalt de olieprijs naar 30 dollar?

Daalt de olieprijs naar 30 dollar?

Daalt de olieprijs naar 30 dollar?

woensdag 12 juni 2019

Volgens Alexander Novak, de Russische minister van energie, kan de olieprijs dit jaar tot 30 dollar per vat dalen.

Begin 2019 was er vooral aandacht voor de productiebeperkingen en aanbodgerelateerde problemen, waardoor de olieprijs fors kon stijgen tot wel 75 dollar per vat. Daarna verschoof de aandacht naar de tweets van Trump en de gevolgen van een handelsoorlog. De vrees voor een dalende vraag naar olie duwde de koers lager en ondertussen worden de nieuwsberichten ook steeds grimmiger.

Verschillende analisten verlaagden recent hun verwachtingen voor de vraag naar olie in 2019. Zo verwacht Barclays dat de vraag naar olie zal dalen van 1,3 miljoen vaten per dag naar 1 miljoen. Het beurshuis waarschuwde ook voor meer neerwaartse druk en suggereerde dat 2019 het slechtste jaar voor de vraag naar olie kan worden sinds 2011. Bank of America Merrill Lynch bevestigde dat de globale vraag naar olie de zwakste groei neerzet sinds 2012.

De Russische minister Novak zei eerder deze week dat de OPEC mogelijk meer olie zal produceren dan de markt vraagt. Volgens hem is er dus een groot risico op overproductie waardoor de afspraken rond de productiebeperkingen ook na juni nog moeten verdergezet worden.

Als we de technische analyse erbij nemen, dan zien we inderdaad een verzwakt plaatje. De olieprijs zet nieuwe lagere bodems neer en we mogen dus verwachten dat het proces van lagere toppen en bodems zich verderzet. De slagzin van de technische analyse luidt immers: 'the trend is your friend'. Dat betekent uiteraard niet dat de prijs meteen moet verder crashen.

1/olie120619.jpg

Op zeer korte termijn zien we trouwens de RSI tegen de oversold zone staan, terwijl er ook een positieve divergentie werd neergezet. De RSI maakt al een hogere bodem, maar de koersgrafiek laat nog een lagere bodem zien. Zulk een divergentie is vaak de voorbode van een stijging en de markt zou bijvoorbeeld kunnen herstellen in aanloop naar de volgende OPEC vergadering. Aan de bovenkant zien we eerste weerstanden opduiken rond de $64, $66 en $67. Net daarboven ligt ook de belangrijke 200 MA, die met een dalend verloop bevestigt dat de olieprijs in een berenmarkt zit. Moest het geschetste herstel er effectief komen, dan is het uitkijken of er een nieuwe lagere top wordt gezet en of de dalende trend het weer kan overnemen.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu