Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Politieke onzekerheid weegt op UnitedHealth

Politieke onzekerheid weegt op UnitedHealth

Politieke onzekerheid weegt op UnitedHealth

donderdag 02 mei 2019

De ziektekostenverzekeraar UnitedHealth heeft last van de politieke onzekerheid over mogelijke Medicare-For-All plannen.

Met het oog op de volgende presidentsverkiezingen worden er verschillende voorstellen gelanceerd om de Amerikaanse ziekteverzekeringen aan te passen. Zo zijn er Medicare-For-All plannen waarbij de overheid als enige aanbieder van ziekteverzekeringen zou overblijven en waarbij er dus amper nog ruimte is voor private spelers.

De koers van UnitedHealth tikte in december haast de $288 aan maar daarna kregen de zorgen de overhand. Ondertussen is het aandeel al even onder de $210 gaan piepen waardoor het toch zo'n 25% onder de topkoers noteert.

Waarnemers menen echter dat er weinig kans is dat er grote veranderingen worden aangebracht aan de Amerikaanse gezondheidszorg, ondanks de stoere populistische praat van heel wat politici. Daarnaast was er onder beleggers ook paniek over ObamaCare dat 9 jaren geleden werd ingevoerd, maar UnitedHealth heeft daar helemaal geen last van gehad. In 2009 bodemde UnitedHealth uit rond de $17 om in de 10 jaren nadien te stijgen tot haast $300.

De analisten zijn positief gestemd en geven koopadviezen af. SunTrust Robinson plakt een koersdoel van $300 op het aandeel, zo'n 30% boven het huidige niveau rond de $231. Morgan Stanley zet het koersdoel op $285 en Barclays houdt het op $270.  

Koers en grafiek CFD op UnitedHealth - UNH

UnitedHealth - UNH CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu