Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Splunk profiteert van groei big data

Splunk profiteert van groei big data

Splunk profiteert van groei big data

donderdag 04 april 2019

Splunk, de specialist in het verwerken en presenteren van big data, krijgt koopadviezen van zowat alle analisten.

Als een e-commerce website plat gaat kan dit bijvoorbeeld te wijten zijn aan problemen in de database, op de server, in de applicaties enzovoorts. Via Splunk, een Software-as-a-Service (SaaS) provider, krijgen klanten een inzicht in alle data logs en worden er meteen verbanden en duidelijke grafieken gemaakt die de wirwar aan data snel leesbaar maken. Door structuur aan te brengen in alle 'machine data' kunnen problemen 70 tot 90% sneller worden opgelost en kunnen incidenten tot wel de helft minder vaak voorkomen. 

Niet alleen websites zijn klanten van Spunk, ook infrastructuurbeheerders of telecombedrijven zitten in de klantenportefeuille. Eerder deze week werd aangekondigd dat Spark, het grootste telecombedrijf uit Nieuw-Zeeland, voortaan Splunk gebruikt om de zendmasten in realtime te kunnen monitoren. Zo kunnen ze beter garanderen dat het mobiel internet blijft werken voor hun miljoenen klanten.

De aandacht die er de laatste jaren is voor het verwerken van zulke big data heeft Splunk geen windeieren gelegd. In 2014 bedroeg de omzet van Splunk 451 miljoen dollar, in 2018 was dit al opgelopen tot 1,8 miljard dollar.

Splunk blijft enorm investeren in R&D en marketing & sales om zijn producten beter te maken en om beter te kunnen verkopen. In het voorbije jaar werd zo'n 311 miljoen dollar geïnvesteerd in de research en zo'n 726 miljoen dollar in marketing en sales. Hierdoor is er het vooruitzicht op een nog hogere groei, waardoor zowat alle analisten positief zijn voor het aandeel.

De analisten belonen het snelgroeiende Splunk met koopadviezen en hogere koersdoelen. Splunk noteert momenteel rond de 125 dollar en Jeffries ziet de koers nog stijgen naar $157, toch een stijgingspotentieel van zo'n 25%. Barclays en Wells Fargo hebben respectievelijk $160 en $165 als koersdoel.

Wie wil beleggen in aandelen van Splunk, kan best eerst aandelenbrokers vergelijken.

Koers en grafiek CFD op Splunk

Splunk CFD long of short

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services CommV
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu