Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Goudprijs trekt weer aan

Goudprijs trekt weer aan

Goudprijs trekt weer aan

maandag 25 maart 2019

Goud werd in februari flink teruggefloten maar kon ondertussen al drie weken op rij hoger afsluiten.

De goudprijs wordt ondersteund door toenemende zorgen over de economische groei en onzekerheid over ondermeer de Brexit. Goud kan in zulke omstandigheden zijn status als veilige haven weer waarmaken.

In de vorige goud analyse van begin februari wezen we er op dat de grondstof al flink opgelopen was. Er volgde een kleine pauze waarna er weer nieuwe highs gemaakt werden net onder de $1350. Daarna kwam er een sterke correctie, maar goud kon zich ophouden boven de $1280 en veerde vanaf daar weer op.

1/goud250319.jpg

Grafiek: Tradingview  

Goud heeft ondertussen de 21 EMA weer overwonnen en de MACD toont een bullish crossover. Dat maakt dat we in eerste instantie weer omhoog kunnen kijken richting de $1324 en vervolgens de $1345.

Aan de onderkant kunnen de 21 EMA en de stijgende groene trendlijn voor steun zorgen. Om het plaatje sterk te houden zien we goud liefst boven de $1280 blijven.

Op korte termijn handelen in goud is mogelijk via CFD's: vergelijk CFD brokers. Wie op langere termijn in goud wil beleggen kiest best voor fysiek goud en kan hiervoor terecht bij een partij als Bullionvault.

Koers en grafiek CFD op Goud

Goud CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu