Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Facebook Coin al op komst in eerste helft 2019?

Facebook Coin al op komst in eerste helft 2019?

Facebook Coin al op komst in eerste helft 2019?

vrijdag 01 maart 2019 - door Redactie

Er wordt al lang gefluisterd dat Facebook aan het werken is aan een eigen cryptomunt en weldra zou deze aan het publiek worden voorgesteld.

Facebook is al een tijdje mensen uit de blockchain en cryptocurrency industrie aan het aanwerven die in het grootste geheim aan het werk gezet worden. Af en toe lekt er toch wat informatie. Zo raakte in december al bekend dat Facebook een stablecoin aan het ontwikkelen is die gebruikt kan worden binnen Whatsapp. Een stablecoin wordt gedekt door een fiat munt als euro of dollar en kan dus niet al te fors schommelen in waarde. Facebook zou de waarde van zijn munt vastklikken aan een mandje van euro, dollar en andere grote fiat munten. Voor elke Facebook coin zouden deze nationale munten dus ergens op een bankrekening vastgezet zijn.

Een stablecoin kan interessant zijn voor de massa omdat je hiermee kan betalen zonder je zorgen te moeten maken over een mogelijk waardeverlies van de munt. Mensen die nu cryptomunten kopen doen dit vooral uit speculatieve overwegingen en minder om hiermee betalingen uit te voeren. De Facebook coin zou hier verandering in kunnen brengen.

Facebook heeft ook al bekend gemaakt dat de chatdiensten binnen Whatsapp, Messenger en Instagram weldra op dezelfde onderliggende infrastructuur gaan draaien. Dat zou betekenen dat zo'n 2,7 miljard mensen gebruik zouden kunnen maken van de Facebook coin.

Ondertussen zouden er al zo'n 50 mensen werken voor de Facebook blockchain afdeling, die geleid wordt door voormalig Paypal topman David Marcus. Het team zou werken in een apart kantoor dat je alleen kan openen met een speciale keycard, zodat de andere Facebook medewerkers hier niet binnen kunnen. 

Volgens de New York Times is Facebook momenteel al in gesprek met verschillende cryptocurrency exchanges om hun Facebook coin te lanceren. Door de munten via exchanges te lanceren bespaart Facebook zich een hoop administratief werk. Het is dan namelijk aan de exchanges om voor de nodige KYC te zorgen (know your customer) en Facebook moet zich dan niet bezig houden met de identiteitscontroles van zijn gebruikers. 

Update juni 2019: Facebook strikt grote namen voor eigen cryptocurrency project

Grafiek van Meta PlatformsGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Crypto koersen


Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu