Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Comcast is aantrekkelijk geprijsd

Comcast is aantrekkelijk geprijsd

Comcast is aantrekkelijk geprijsd

vrijdag 15 februari 2019 - door Redactie

Het entertainment en kabelbedrijf Comcast Corporation zal in de komende jaren mooi blijven groeien. Analisten blijven dan ook positief voor het aandeel.

Comcast wordt enerzijds geconfronteerd met steeds meer mensen die hun kabelabonnement opzeggen, maar profiteert anderzijds van de sterke groei in de snelle internetverbindingen. Over de voorbije 5 jaren nam de omzet jaarlijks toe met zo'n 8% terwijl de winst jaarlijks met zo'n 12% steeg. Analisten verwachten nu dat de omzet in 2019 met 18% zal toenemen en dat de winst met 9% zal stijgen.

Comcast heeft veel verschillende activiteiten die toch allemaal verband houden met mekaar. Comcast verkoopt enerzijds kabel- en internetabonnementen maar bezit anderzijds ook tv stations zoals NBC, Sky News en Sky Sports. Daarnaast worden films gemaakt via ondermeer Universal Pictures, Illumination en DreamWorks Animation. Tenslotte bezitten ze nog de thema parken van Universal Pictures in Amerika en Japan. Comcast werkt ondertussen ook aan een eigen streamingdienst om het hoofd te kunnen bieden aan Netflix.

Comcast heeft in het verleden steeds het dividend opgetrokken. Het bedrijf keert nog geen 30% van de winst uit, dus zelfs bij een tegenslag zullen ze het dividend op peil kunnen houden. Het dividendrendement komt uit op ruim 2%.

Credit Suisse en J.P. Morgan geven beiden een koopadvies voor het aandeel en hanteren een koersdoel van $44, zo'n 17% boven de huidige koers.

Grafiek van ComcastGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu