Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beurscrisis laat goud weer blinken

Beurscrisis laat goud weer blinken

Beurscrisis laat goud weer blinken

zondag 06 januari 2019

De aanhoudende crisis op de aandelenmarkten maakt goud weer aantrekkelijk voor beleggers. Sinds het dieptepunt van augustus is goud al gestegen met zo'n 10%.

De zorgen over de economische groei duwen de aandelenmarkten naar beneden en die onrust doet beleggers weer vluchten naar goud. "De recente volatiliteit op de markten bevestigt dat goud weer dienst doet als een veilige haven. Het helpt om de volatiliteit van een portefeuille te verminderen", zegt analist Giovanni Staunovo van UBS.

Volgens Bullionvault is het volume in goudaankopen op hun website met 10 procent gestegen tussen begin september en eind december. De aankopen van fysiek goud bevinden zich nu op het hoogste niveau in 15 maanden.

Ook voor 2019 wordt er een stijgende goudprijs verwacht. Volgens Commerzbank zal de dollar verzwakken doordat er een einde komt aan de renteverhogingen van de Fed. Hierdoor zal de goudprijs kunnen stijgen tot $1350 tegen eind 2019.

Zoals de onderstaande grafiek laat zien ligt goud er technisch gezien sterk bij. Zowel het 50 als 100 daags glijdend gemiddelde zijn opwaarts omgebogen en kunnen de koers ondersteunen. 

De gemiddeldes hebben ook een 'golden cross' gemaakt en de MACD indicator beweegt mooi boven nul. Dit is een bevestiging van de opwaartse trend.

1/goud060119b.jpg

Grafiek: Tradingview

De goudprijs is wel al hoog opgelopen en de RSI is overbought. Hoewel een verdere stijging niet uit te sluiten valt zijn we toch op onze hoede voor een tijdelijke correctie. Een terugval richting de $1260 of $1236 zou dan misschien wel een mooie instapkans kunnen zijn.

Koers en grafiek CFD op Goud

Goud CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu