Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Thor Industries is een koopje

Thor Industries is een koopje

Thor Industries is een koopje

dinsdag 11 december 2018 - door Redactie

Thor Industries, de fabrikant van campers en caravans, is erg sterk teruggevallen op de beurs. Meerdere waardebeleggers pikken het aandeel momenteel op.

Thor Industries tikte begin januari nog de 160 dollar aan, maar ging afgelopen week al onder de 60 dollar piepen. Gisteren sloot het aandeel af op $58,08. Tegenover de topkoers is het aandeel dus al ruim 60% kwijtgespeeld. Onterecht, stellen heel wat analisten.

Thor Industries maakt campers en vrijetijdsvoertuigen. Het bedrijf heeft heel wat merken in portefeuille en kan zo elk segment van de markt bedienen. Thor is dan ook marktleider in de VS en met de overname van Erwin Hymer is het nu ook marktleider geworden in Europa. Het bedrijf is consistent winstgevend en staat om die reden op de radar van heel wat waardebeleggers. Zelfs tijdens de financiële crisis, toen de vraag naar campers enorm terugviel, slaagde het bedrijf er nog in om winst te maken. De bekende belegger Joel Greenblatt heeft dan ook onlangs een grote positie ingenomen in Thor.

Voor de komende jaren wordt alvast nog meer groei verwacht. Ten eerste zijn de babyboomers die met pensioen gaan een belangrijke klantengroep. Daarnaast kiezen mensen tussen de 35 en 54 steeds meer voor een camper om op pad te trekken. Thor Industries richt zijn marketing dan ook steeds meer op jonge families. Bovendien wordt met TH2, een joint venture met thl, een hele andere inkomstenbron aangeboord. Een voorbeeld daarvan is Camper Mate, de populairste camping app in Australië en Nieuw-Zeeland. Campings kunnen hier op adverteren om toeristen aan te trekken.

De aandelen van Thor Industries zijn door de enorme terugval nu aantrekkelijk gewaardeerd. Het dividendrendement komt weer uit op ruim 2,5%. De meeste analisten hebben dan ook een koopadvies voor het aandeel. Beurshuis Robert W. Baird geeft $95 als koersdoel en SunTrust Robinson houdt het op $85.

Grafiek van Thor IndustriesGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu