Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Profiteren van koerszwakte bij Texas Instruments

Profiteren van koerszwakte bij Texas Instruments

Profiteren van koerszwakte bij Texas Instruments

donderdag 25 oktober 2018 - door Redactie

Texas Instruments verlaagde gisteren de verwachtingen en het aandeel kreeg een klap. Toch blijven analisten positief gestemd.

Texas Instruments rapporteerde een omzet van 4,26 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, zo'n 40 miljoen dollar minder dan verwacht. "De vraag naar onze producten is in de meeste markten aan het vertragen", zei CEO Rafael Lizardi. Om die reden wordt de omzet voor het vierde kwartaal geschat op 3,6 à 3,9 miljard dollar. Dat is minder dan de 4 miljard waarop de analisten gerekend hadden en het aandeel verloor dan ook ruim 8 procent tot 92 dollar.

De chipindustrie is een vrij cyclische sector en naarmate chips verouderen valt de vraag wat weg. Na de lancering van nieuwe snellere chips trekt de vraag vervolgens weer aan. Texas Instruments heeft dan ook al een lange historie van steeds stijgende dividenden. Recent werd nog bekend gemaakt dat het kwartaaldividend werd opgetrokken van $0,62 naar $0,77. Op jaarbasis keert Texas Instruments een dividend uit van meer dan 3% bruto.

Bij Jefferies werd de winstverwachting voor 2019 verlaagd met 11% en ook het koersdoel werd verlaagd tot $139. Het advies blijft op kopen staan omdat er nog steeds een stijgingspotentieel van zo'n 50% is. RBC Capital hanteert een koopadvies voor het aandeel en geeft een koersdoel af van $120, terwijl Deutsche Bank het advies op 'houden' zet en een koersdoel van $105 voorop stelt.

Grafiek van Texas InstrumentsGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu