Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Olieprijs op weg naar 100 dollar?

Olieprijs op weg naar 100 dollar?

Olieprijs op weg naar 100 dollar?

zondag 07 oktober 2018

De prijs van de Brent olie bevindt zich momenteel rond de 85 dollar. Het is van 2014 geleden dat de olieprijs nog zo hoog stond.

Voor president Donald Trump zijn de hoge olieprijzen een doorn in het oog. Een hoge olieprijs is namelijk een bron van ergernis voor de doorsnee Amerikaanse consument en kiezer.

De prijs wordt bovendien sterk beïnvloed door het OPEC oliekartel. Door minder olie op te pompen kunnen zij de prijs enorm opdrijven. Trump trekt dan ook sterk van leer tegen de OPEC en heeft zelfs al gezegd dat hij de strategische reserves van de VS op de markt wil gooien om de prijs opnieuw te drukken. Volgens Minister van Energie Rick Perry zou dat echter weinig impact en slechts kortstondig een effect hebben. De markt gaat er daarom van uit dat de VS de strategische reserves voorlopig nog niet zal aanspreken.

Daarnaast heeft Trump maatregelen uitgevaardigd tegen Iran, waardoor dit land minder olie zal kunnen exporteren. Iran is momenteel de nummer 3 binnen OPEC en het aanbod op de internationale oliemarkt zou dus enorm kunnen dalen. De vraag is of de andere landen hun productie zullen kunnen opdrijven om het ontstane tekort weer op te vullen. In veel landen is er namelijk sprake van economische of politieke instabiliteit waardoor de olie export kan haperen.

De huidige hoge olieprijs is dan ook een bevestiging van de onzekerheid die er heerst over de export mogelijkheden van de producenten in het Midden-Oosten. Analisten houden er rekening mee dat de de olieprijs snel weer richting de 100 dollar kan stijgen. Het zou heel erg snel kunnen gaan als speculanten meer bewijzen zien van een aanbodtekort. 

Op de olie kan je als kleine trader speculeren via CFD's. Vergelijk CFD brokers.

1/brentoil.jpg

Grafiek: Tradingview

Ook het technisch plaatje suggereert dat een snelle stijging mogelijk is. Op de bovenstaande grafiek staan 3 blauwe horizontale weerstandslijnen getekend. Bij een doorbraak boven de $90 kan het snel richting $100 of zelfs $115 gaan.

Koers en grafiek CFD op Brent olie

Brent olie CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu