Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen in marihuana

Beleggen in marihuana

Beleggen in marihuana

donderdag 27 september 2018 - door Redactie

In Canada en Amerika wordt cannabis steeds vaker gelegaliseerd voor recreatieve doeleinden, wat voor een enorme groeimarkt zorgt.

Zowel de productie als het gebruik van cannabis is legaal geworden in heel wat Amerikaanse staten en dat heeft voor een boost gezorgd in de nieuwe legale cannabis industrie. De aandelen van cannabis producenten staan regelmatig in de kijker en hebben hun koersen al makkelijk zien vertienvoudigen op anderhalfjaar tijd. Dat zorgt ook vaak voor erg gekke toestanden. Tilray kwam bijvoorbeeld afgelopen zomer naar de beurs tegen een koers van $17 en tikte vorige week al de $300 aan om vervolgens weer terug te vallen richting de 100 dollar.

Het is eigen aan beleggers dat ze erg enthousiast reageren wanneer ze kunnen beleggen in nieuwe industrieën. Ondanks de huidige hype en de enorme volatiliteit zijn er wel degelijk interessante cannabis plays te vinden die goed gepositioneerd zijn om te profiteren van de exploderende vraag.

Laat ons eerst even de markt bekijken. Voor medisch gebruik is cannabis toegestaan in de meeste Amerikaanse staten. Voor recreatief gebruik werd wiet gelegaliseerd in 2012 in Colorado en Washington. Sommige andere staten volgden voorzichtig en cannabis werd legaal voor zo'n 5% van de Amerikanen. Vanaf pakweg 2016 zijn we in een stroomversnelling geraakt. Eind 2016 kozen Californië, Massachusetts en Nevada voor een legalisering, waardoor vanaf 2018 meer dan 20% van de Amerikanen legaal cannabis mochten kopen en gebruiken. 

Vanaf 17 oktober 2018 is ook het recreationeel gebruik van marihuana legaal in Canada, wat voor heel wat extra omzet kan zorgen. Studies suggereren dat de legale cannabismarkt op een omzet van 40 miljard dollar zal kunnen rekenen in 2021. Dat is niet zo gek als je weet dat de illegale cannabisverkoop jaarlijks op 50 miljard dollar wordt geschat. Een groot deel van deze verkoop zal naar legale en betrouwbare kanalen verhuizen die een product kunnen afleveren van hoge kwaliteit. Daarnaast kan er ook een nieuw consumentenpubliek worden aangeboord met allerlei nieuwe producten die gemaakt worden van cannabis. Hierdoor zal de marihuana sector in de komende jaren één van de snelst groeiende markten voor consumentenproducten zal worden. 

Nu er een grote markt aan het ontstaan is zijn de spelers hun productiecapaciteit flink aan het opdrijven. Er wordt ook verwacht dat meerdere landen het voorbeeld van Canada en de VS gaan volgen. De globale markt voor recreatieve cannabis wordt in 2025 geschat op zo'n 150 miljard dollar, zo'n 10 keren hoger dan het huidige niveau.

Voor een degelijke cannabis play wordt ondermeer gekeken naar het Canadese aandeel Canopy Growth. Het bedrijf is al een tijdje actief in medicinale cannabis maar zal zich ook op de recreatieve markt werpen nu deze gelegaliseerd wordt in Canada.

Canopy heeft ook de aandacht getrokken van Constellation Brands, een grote Amerikaanse producent van alcoholische dranken. Afgelopen zomer pompten zij zo'n 4 miljard dollar in Canopy waardoor ze een belang van zo'n 38% hebben opgebouwd. In de komende 3 jaren kunnen ze hun belang nog opdrijven naar meer dan 50%, wat Canopy zicht geeft op een investering van nogmaals zo'n 5 miljard dollar. Hierdoor trekt Canopy zeer goed gekapitaliseerd ten strijde op de ontluikende marihuana markt. Bovendien kunnen ze gebruik maken van de expertise van Constellation op het vlak van consumentenvoorkeuren.

Canopy Growth noteert momenteel rond de 50 dollar en wordt nog niet gevolgd door veel analisten. Benchmark Co. geeft momenteel een koopadvies met een koersdoel van $77,24.

Grafiek van Canopy GrowthGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu