Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Koers XRP verdubbelde afgelopen week

Koers XRP verdubbelde afgelopen week

Koers XRP verdubbelde afgelopen week

vrijdag 21 september 2018

De koers van de cryptomunt XRP is ongeveer verdubbeld de afgelopen week. Het goede nieuws rond de Ripple betalingsoplossingen ligt aan de basis.

Bij de start van de week zei Sagar Sarbhai van Ripple Labs dat xRapid weldra commercieel gelanceerd zal worden. Dat is een platform voor quasi realtime settlement van internationale betalingen. De munt XRP is de 'native coin' waartegen alle mogelijke munten kunnen gewisseld worden. Hierdoor moeten banken geen tegoeden aanhouden in bepaalde vreemde valuta waardoor hun liquiditeitspositie beter beheersbaar wordt. En overschrijvingen die nu soms nog dagen in beslag nemen zullen via xRapid onmiddellijk worden uitgevoerd.

Later in de week kwam er ook nieuws van PNC, een top 10 bank uit de VS. Zij kondigden aan dat ze xCurrent zullen gaan gebruiken om de internationale betalingen van klanten te verwerken. Binnen xCurrent is er echter geen rol weggelegd voor de munt XRP, maar Ripple benadrukt wel dat xCurrent de eerste stap is in de adoptie van xRapid dat wel gebruik maakt van XRP.

Cryptocurrency beleggers reageerden alvast erg enthousiast op het nieuws. De munt XRP begon de week nog onder de 30 dollarcent maar schoot op vrijdag nog even door tot boven 75 dollarcent. Daarna werd wat gas teruggenomen en koersten we weer onder de 60 dollarcent.

Analisten blijven wel voorzichtig en vragen zich af of deze stijging wel houdbaar is, gezien de totale cryptomarkt nog onder druk staat.

XRP kan ondermeer gekocht worden via Bitvavo of Litebit.

Koers en grafiek CFD op Ripple

Ripple CFD long of short


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services Comm.V
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu